Lali Miró guanya la quarta edició del Premi d’Àlbum Il•lustrat Vila de Térmens

La convocatòria que impulsa l’Ajuntament de la vila de la Noguera i l’Editorial Meraki, segell d’Edicions Salòria va quedar desert en l’edició del 2022

Lali Miró guanya la quarta edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens ©JosepAPérez
photo_camera Lali Miró guanya la quarta edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens ©JosepAPérez

La il·lustradora barcelonina Lali Miró ha resultat guanyadora de la quarta edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens, pel compte titulat “El Contagi”. El veredicte del jurat, que compta amb Roser Capdevila com a presidenta d’honor, s’ha donat a conèixer aquest diumenge en el decurs de l’acte que ha tingut lloc al Centre Cultural Sant Joan de la vila de Térmens.

Lali Miró guanya la quarta edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens ©JosepAPérez
Lali Miró guanya la quarta edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens ©JosepAPérez

Lali Miró aporta nova obra a la col·lecció de l’Editorial Meraki després que el jurat qualificador de la tercera edició va decidir deixar el premi desert, en considerar que les setze obres presentades no tenien suficient qualitat. La convocatòria de la vila de Térmens compta amb una dotació econòmica de 4.000 euros i la publicació de l’obra.

La guanyadora de la segona edició Anna Font, va exposar les il·lustracions de la seva obra “En Gafarró estrena barret”, i va ser l’encarregada d’entrevistar a la guanyadora.

Lali Miró explicava que l’obra és un petit gest per poder veure la nostra quotidianitat d’una manera diferent, deixant moltes lectures obertes

La situació de “contagi” ens va anar desconnectant els uns dels altres i es va viure moments de molta por i tensió; i és per això que "el contagi també pot ser positiu en el sentit de l’alegria i l’entusiasme", assegura Lali Miró.

Anna Font mostra les il·lustracións del treball En Gafarró estrena barret ©JosepAPérez
Anna Font mostra les il·lustracións del treball En Gafarró estrena barret ©JosepAPérez

Per la seva banda Anna Font, explica que en el vessant il·lustratiu, Lili juga amb els contrastos per contraposar la narrativa de la història, els blancs i negres per expressar aquelles coses a les quals no parem atenció; i una gamma cromàtica completa i lluminosa per mostrar tot el contrari, el gir a les coses positives, el bon humor, el positivisme.

La presidenta d’honor del jurat i la creadora de les Tres Bessones, Roser Capdevila va destacar que a Catalunya hi ha un gran nombre d’il·lustradors, però entre ells hi ha un gran nombre de dones com ho constatava el Premi Vila de Térmens que les dues darreres guanyadores han sigut dones.

Comentaris