22.05.2022 |
Territoris.cat

L'alimentació a l'Edat Mitjana protagonitzarà la Festa Harpia 2016 de Balaguer, del 16 al 18

Dijous dia 15 es farà la presentació del catàleg O rei o res, editat pel Museu de la Noguera, i a càrrec del Rector de la UdL, Roberto Fernández

PRESENTACIÓ HARPIA interior
Moment de la presentació de la festa de la capital de la Noguera
L'alimentació a l'Edat Mitjana protagonitzarà la Festa Harpia 2016 de Balaguer, del 16 al 18

La Festa Harpia 2016 de Balaguer, que es farà del 16 al 18 de setembregirarà entorn de l’alimentació a l’Edat Mitjana. Com cada any, la festa organitza la Trobada Internacional a Catalunya de grups de recreació medieval i un gran mercat que s’inaugurarà el dissabte a la tarda i es tancarà el diumenge al vespre.

Així ho han explicat l’alcalde de la capital de la Noguera, Jordi Ignasi Vidal, i la regidora de festes, Lorena González, en la presentació de la festa, la qual  arriba a la seva sisena edició. Vidal va manifestar que “la força de l’Harpia és que és una festa de ciutat, amb molta participació dels veïns i molta assistència de gent d’altres ciutats i pobles. Balaguer té l’avantatge de tenir un centre històric d’origen medieval i el parc de la Transsegre, que són perfectes per a aquest tipus de celebracions".

Els actes de l’Harpia’16 començaran el dijous amb la presentació del catàleg O rei o res, editat pel Museu de la Noguera, a càrrec del rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i que servirà per retre homenatge a dos historiadors "que ens han deixat els dos darrers anys i que són autors de part del llibre que es presenta, com és el cas de Prim Bertran i de Robert Cuellas".

Un espectacle de trapezi actuarà al sopar de dissabte a la Plaça del Mercadal

Una de les novetats d’enguany serà la nova distribució del mercat i del sopar a la Plaça del Mercadal; el primer a la zona habitual del mercat dels dissabtes, mentre que el sopar es farà a la part alta de la Plaça i no al mig com s'anava fent habitualment. També hi haurà novetats en alguns dels espectacles com el que es podrà viure a la Plaça del Pou, amb un espectacle de trapezi que també actuarà al sopar del dissabte.

Les escenificacions medievals al Safareig de la Reguereta, visites guiades per la ciutat, el campionat d’alquerc, danses esotèriques, falconeria, l’or de la comtessa o balls de bastons, són d’altres activitats previstes al programa. La Plaça del Museu acollirà els espectacles i atraccions infantils.

L'alimentació a l'Edat Mitjana protagonitzarà la Festa Harpia 2016 de Balaguer, del 16 al 18
comentaris