27.05.2022 |
Territoris.cat

L'Associació Residència Geriàtrica de Sant Domènec celebra el 35è aniversari

Participants en l'acte de celebració de l'aniversari de la residència de Balaguer
Participants en l'acte de celebració de l'aniversari de la residència de Balaguer
L'Associació Residència Geriàtrica de Sant Domènec celebra el 35è aniversari

L'Associació Residència Geriàtrica Sant Domènec ha celebrat, un any més, l´aniversari de la seva fundació (1982 – 2017). Enguany s'ha commemorat el 35è aniversari.

Al llarg de la celebració s’han realitzat diversos actes. A les 12.00h ha tingut lloc una missa solemne per als residents, socis i simpatitzants de la residència a l’església de St. Domènec, oficiada pel Rector de la Parròquia de Balaguer, el Msn. Joan Pujol, el Msn. Joan Escales i el Msn. Josep Mª Tarragó i acompanyada per la coral Veus canores del casal d’avis. A les 13.00h s’ha inaugurat del nou ascensor per part de la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell.  Acompanyada pel Sr. Jaume Camarasa (President de l´Associació), pel Rector de la Parròquia de Balaguer, Msn. Joan Pujol, pel regidor d’afers socials de l’ajuntament, pel president del casal d’avis i per la resta de membres de la junta, residents, socis, familiars i simpatitzants. Tot seguit, s’ha fet un dinar de germanor a la residència.

A la tarda, les activitats han continuat a la sala d’actes. A les 16.30h hi ha hagut una actuació del grup d’havaneres Vent de Ponent. A les 17.30h s’ha fet un homenatge als residents de 80 anys i als nouvinguts de 80 o més edat. L’homenatge també s’ha dirigit a la Sra. Antonia Folguera Trepat, de 102 anys d’edat, la resident més antiga del centre i de més edat. A tots ells se’ls ha llegit la seva història de vida, que s’ha acompanyat amb la projecció de diferents fotografies cedides per la família d'aquests. Acte seguit, se’ls ha obsequiat amb regals per part de la residència i de les diferents autoritats convidades a l’acte. I finalment, s’ha convidat a coca i moscatell a tots els assistents.

També s'ha organitzat una exposició de treballs fets per residents (jocs de taula, davantals, coixins, puntes de ganxet, bufandes i gorres...) al vestíbul del centre. Aquesta romandrà fins al 9 de novembre.

Amb l´exposició i venda d'aquests objectes es col·labora amb la Marató de TV3 i el projecte Avis solidaris de Creu Roja de la Noguera.

L’associació destaca que, un any més, la jornada festiva ha estat un èxit, ja que s’hauria obtingut una excel·lent resposta per part de tota la comunitat vinculada a la residència (residents, familiars de residents, socis i simpatitzants de la residència). La celebració, en què els protagonistes haurien sigut els residents, ha comptat amb més de 300 assistents, que haurien manifestat el seu suport als residents i a tot l’equip de professionals del centre, els quals ofereixen uns serveis amb criteris d’excel·lència avalats per certificats com ISO 9001 i UNE 158101 (certificat de qualitat específic per residències geriàtriques).

L'Associació Residència Geriàtrica de Sant Domènec celebra el 35è aniversari
comentaris