L'ATM de Lleida i l'Ajuntament de Balaguer signen el conveni d'integració tarifària

Permetrà realitzar transbordaments entre el bus urbà, l'interurbà i el tren usant el mateix títol de transport i sense cap cost afegit

atm balaguer acn inteiror
photo_camera De dreta a esquerra: Tella, Vidal i Pedregal, durant la signatura del conveni / ACN

El bus urbà de Balaguer quedarà integrat a l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida a partir d'aquest dilluns. La presidenta del Comitè Executiu de l'ATM, Maria Dolors Tella; l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i el representant d'Alsa, David Pedregal, empresa que opera el servei, van signar divendres passat el conveni d'adhesió pel qual quedaran incorporades les tres línies de bus, amb 49 parades noves, que es van crear i posar en servei el 12 de setembre: L1, L2 i Ruta escolar. L'ATM de Lleida dóna servei a 149 municipis i 363.783 habitants. La integració permet als usuaris viatjar amb bus i tren usant un sol títol de transport i sense cap cost afegit.

La integració dóna més flexibilitat als ciutadans a l'hora d'utilitzar el transport públic i suposa un estalvi important, ja que amb una mateixa targeta es podrà usar el bus urbà de Balaguer i transbordar a un bus interurbà o als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (línia Lleida-La Pobla) i després fins i tot a un altre bus urbà de Lleida ciutat, pagant només una vegada pel primer viatge.

La integració permet als usuaris viatjar amb bus i tren usant un sol títol de transport i sense cap cost afegit

Els usuaris de Balaguer disposaran així d'una àmplia gamma de títols de transport adaptats a les seves característiques de mobilitat. Les tarifes que s'aplicaran són per a tots els títols d'1 a 2 zones, les que existeixen actualment segons la zonificació del sistema tarifari integrat. Així, per exemple, si un usuari vol utilitzar el transport urbà de Balaguer (zona 2) i després transbordar a un bus interurbà amb destinació Tàrrega (zona 2), l'usuari haurà d'adquirir títols d'una zona perquè no travessa de la zona 2 a la zona 1. En canvi, si un usuari vol desplaçar-se fins a Lleida (zona 1), haurà d'adquirir títols de 2 zones, atès que Balaguer i Lleida pertanyen a dues zones tarifàries diferents.

La validació sense contacte de les targetes es farà a bord dels busos amb la mateixa maquinària dels serveis d'autobús interurbans, que permet la validació i també la recàrrega al mateix vehicle. La venda de títols es realitzarà a la xarxa de venda i recàrrega que l'ATM té distribuïda per tot l'àmbit i que consta de 228 punts, principalment quioscos, estancs i supermercats Plusfresc i 10 Centres d'Atenció al Client.

comentaris