08.12.2021 |

L'Escolania de Montserrat inaugura el desè cicle juliol de Música i Poesia de Balaguer

El cicle continuarà el diumenge 4 de juliol a l’església del convent de Sant Domènec amb l'espectacle Essències que el cor Lieder Càmera ha preparat per celebrar els seus trenta anys
Escolania de Montserrat a l’Església de Santa Maria Balaguer @JuliolMúsica
Escolania de Montserrat a l’Església de Santa Maria Balaguer @JuliolMúsica
L'Escolania de Montserrat inaugura el desè cicle juliol de Música i Poesia de Balaguer

El concert extraordinari del cor de l'Escolania de Montserrat inaugurava aquest divendres el cicle de concerts juliol de Música i Poesia de Balaguer, en el marc de l’Església de Santa Maria. La proposta cultural que commemora enguany una dècada, s’ha convertit en tota una referència a la demarcació de Lleida.

Escolania de Montserrat a l’Església de Santa Maria Balaguer @JuliolMúsica 2El conjunt vocal de l'Escolania de Montserrat ha causat molta expectació a la capital de la Noguera i no ha defraudat al públic interpretant un repertori amb els temes Laudate Pueri de Felix Mendelssohn, Ave Maria de Franz Schubert, Moreneta en sou d’Àngel Rodamilans o Nigra Sum de Pau Casal, així com peses populars catalanes com el Cant dels OcellsLa Dama de Mallorca o les tres peces d’El Bestiolari d’Albert Guinovart a partir de Bestiolari de la Clara de Miquel Desclot (Aranya de Sostre, Rossinyol Viatger,  Ull de bou de festa major).

Durant els nou anys precedents, a l’església del convent de Sant Domènec i al monestir de Santa Maria de les Franqueses, han estat els escenaris en els quals el públic ha pogut gaudir de la música més exquisida i de la poesia més fonda, servida per alguns dels millors músics i dels més assenyalats actors i actrius de l’escena catalana

Cicle Música i Poesia de Balaguer 

El cicle continuarà el diumenge 4 de juliol a l’església del convent de Sant Domènec amb l'espectacle 'Essències' que el cor Lieder Càmera ha preparat per celebrar els seus trenta anys. Es presenta un recull d'obres eclèctic que amb el reforç d'una posada en escena conceptual, mínima i elegant, farà un passeig per la història del cor.

El següent diumenge, 11 de juliol, el cicle es traslladarà al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb 'Amb veu de dona', un espectacle que vol reivindicar el paper de la dona en la música. Comptarà amb la participació de la mezzosoprano Mireia Pintó, Vladislav Bronevetzky al piano i l’actriu, Victòria Pagès.

El diumenge 18 de juliol, a l’església del convent de Sant Domènec de Balaguer, serà el torn de 'In Memoriam', amb el Cor de l’Auditori Enric Granados de Lleida. Un espectacle que vol convertir el dol en projecte artístic construint un concert poètic amb els moments més esperançadors i significatius dels Rèquiems de Victoria, Mozart, Brahms, etc.

I finalment el diumenge 25 de juliol, a Santa Maria de les Franqueses, 'Per una flor de Romaní amb poesia de Josep Carner' posarà el punt final al desè juliol de Música i Poesia. Es comptarà amb el tenor David Alegret, Daniel Blanch al piano i l’actriu Mercè Rovira.

L'Escolania de Montserrat inaugura el desè cicle juliol de Música i Poesia de Balaguer
comentaris