Torrelameu acull els dies 16 i 17 d’abril la III Fira de la República Catalana

El certamen, que inaugurarà l’actor Toni Albà en el paper del rei Joan Carles I, promociona els productes de la terra i, com a novetat, aquest any organitza un vermut literari

Fira_republica_Torrelameu_2016_002_VR interior
photo_camera La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la fira en la seva tercera edició

La tercera Fira de la República Catalana se celebrarà a Torrelameu el dissabte i diumenge 16 i 17 d’abril, un certamen on els visitants podran trobar tota mena de productes etiquetats en català, de proximitat, elaborats i comercialitzats a les comarques lleidatanes. Els organitzadors preveuen una cinquantena de paradistes.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la fira amb la presència de la vicepresidenta, Rosa Pujol, i de l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, juntament amb els organitzadors de la fira: la coordinadora de l’ANC de Torrelameu, Judit Mulet, i Marta Rovira, de l’Associació Cultural Lo Garrameu.

La vicepresidenta segona, Rosa Pujol, ha explicat que la Diputació de Lleida dóna suport a aquestes iniciatives que aposten per la promoció cultural i ha felicitat els organitzadors de la fira pels èxits aconseguits i els ha encoratjat a seguir treballant com fins ara per la nostra cultura.

L’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, ha ressaltat que Torrelameu organitza l'única fira a tot el país amb la denominació de República Catalana.

Per la seva part, la coordinadora de l’ANC de Torrelameu, Judit Mulet, ha desgranat els actes previstos pel dissabte vinent, destacant que a les 17.30 hores, l’actor Toni Albà inaugurarà la fira en el paper del rei Joan Carles I. A les 19 hores està previst que el conegut personatge Postu presenti el seu llibre “Sóc de l’oest” i a la nit s’ha organitzat el concert de la República amb les actuacions de Joan Reig, Blue Rain i La nevera i altres congelats.

Diumenge es farà el vermut popular i la tapa literària amb la presència de diferents escriptors

S’han organitzat activitats durant tot el dissabte de caràcter familiar, com jocs de fusta, tallers de fang, una exposició itinerant sobre el President Macià i un correfoc a la nit a càrrec dels Diables de Lleida.

Posteriorment, la representant de l’Associació cultural Lo Garrameu, Marta Rovira, ha explicat que el diumenge està previst, durant tot el matí, el vermut popular i la tapa literària amb la presentació i signatura dels seus llibres per part dels escriptors Miquel Àngel Estradé, Jordi Calvis, Santiago Vidal, Patricia Gabancho, Ferran Montardit i Andreu Gonzalez.

Comentaris