19.08.2022 |
Territoris.cat

Menàrguens celebra la Setmana Cultural amb activitats per a tots els públics

Del 22 al 29 d'abril el programa inclou xerrades, exposicions i l'espectacle poètic i musical Quan veig la teva força

Menàrguens celebra la Setmana Cultural amb activitats per a tots els públics

menarguens interior texte 2L'Ajuntament de Menàrguens ha organitzat, amb la col·laboració de l'Associació de Dones La Clau, l'Associació Contra el Càncer de Menàrguens, el Casal d’Avis i l'Escola Joan Ros Porta, la Setmana Cultural d’enguany amb activitats que començaran la vigília de Sant Jordi, el 22 d'abril, amb un espectacle poètic i musical, com a preàmbul de la jornada del llibre i de la rosa, i culminaran la diada de Sant Pere Màrtir, 29 d’abril, amb el tradicional dinar popular amb ball de tarda inclòs. Entremig, tot un seguit de conferències amb un ventall de temes ben diversos, de la diada de Sant Jordi, amb la tradicional parada de llibres i de roses, i d’una exposició de labors, segons es detalla al programa.

L'espectacle Quan veig la teva força obrirà la programació, en una proposta que compta amb diversos rapsodes de la població acompanyats per un conjunt de músics també locals. La cita serà a la Sala Joan B. Xuriguera a les 9 del vespre. L'obra està concebuda a partir de cançons d’autors de diferents països, des del rock a la cançó francesa passant pel musical, que pro-posen una reflexió sobre la condició humana amb el propòsit de treballar per assolir un món més just, més solidari i més feliç.

Pel que fa al dia 23, durant tot el matí hi haurà parada de venda de llibres i roses a la Sala Joan B. Xuriguera. A partir de les 12 del migdia concurs de dibuix infantil, mentre que al Casal d'Avis es podrà gaudir, de les 10 a es 13 i de les 17 a les 20 hores, d'una exposició de labors de diferents estils. 

Dilluns 24 continuarà la setmana cultural amb la conferència Utilitzem bé les xarxes socials?, a càrrec de Margaret Creus, pediatra del CAP d’Agramunt; mentre que dimarts es farà una xerrada sobre Mindfulness i Estrès, amb Judit Ribes, llicenciada en psicologia.

Dimecres 26, la dietista, nutricionista i mestra d’educació infantil, Judit Uriach, oferirà la conferència sobre alimentació infantil saludable Aprendre a menjar, aprendre a créixer.

Completaran la setmana dues xerrades més el dijous i el divendres sobre El càncer de pròstata. Diagnòstic i tractament, impartida pels doctors Moisès Mira i Ramon Aldabó, i Guerra i postguerra a les comarques de Lleida, a càrrec de Jaume Barrull, escriptor i professor a la UdL.

Totes les sessions es faran a la videoteca a les 20.30 hores. 

Es clourà la Setmana Cultural, dissabte dia 29, Sant Pere Màrtir, amb la celebració a les 12 d'una missa i processó, per continuar després amb un dinar popular al casal Joan B. Xuriguera i a continuació ball de tarda. A partir de les 11 h, a la pista poliesportiva hi haurà un parc infantil i el tradicional trenet. 
 

Menàrguens celebra la Setmana Cultural amb activitats per a tots els públics
comentaris