28.10.2021 |
Territoris.cat

Restauració i gastronomia guanyen protagonisme a la Fira Q de Balaguer que s'allargarà tres dies amb l'1 de maig

El sector automobilístic també serà present enguany al certamen amb un Saló de novetats en automoció

Balaguer Presentació Fira Q inteiror
Acte de presentació de l'edició d'enguany del certamen de Balaguer
Restauració i gastronomia guanyen protagonisme a la Fira Q de Balaguer que s'allargarà tres dies amb l'1 de maig

El sector de la restauració i la gastronomia tindran un pes important en la pròxima edició de Fira Q de Balaguer, certamen que obrirà les seves portes els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig.

Una de les principals novetats de la fira serà la jornada sobre El porc de qualitat amb beneficis saludables que constarà de tres blocs: el primer sobre La Carn de porc: per a una dieta equilibrada, el segon sobre El porc ibèric: plaer i salut, i el tercer que presentarà el Porc del Baró: qualitat, proximitat i aliment saludable. Durant la jornada es difondran també els resultats de l'estudi fet per l'IRTA de la producció de Baró Germans, S.A. del projecte Optimització de l'engreix de porcí: alimentació i qualitat de producte. La jornada està organitzada per l’Associació Gastronòmica Amics de l’Ibèric de Balaguer i Restaurant Racó Ibèric.

Taller sobre com escollir un pernil a càrrec de Manel Perez de l’Associació Gastronòmica Amics de l’Ibèric de Balaguer

A més de la jornada, la Zona de Demostracions del Sector de Restauració acollirà tot un seguit de mostres, tastos i presentacions a càrrec de gastrònoms de la ciutat i comarca. El dissabte s’obrirà la fira amb la presentació del llibre La cuina dels dijous de Josep Maria Morell, mentre que per la tarda es faran diferents demostracions culinàries amb Bobby Cabral, del Monestir de les Avellanes, i els restaurants Cal Xirricló i Tastet del Reng.

El dilluns començarà amb La Gastrimàrgia, guanyadora de la Tapa de l’Any a Catalunya amb el Tastet del Reng

El diumenge començarà amb un taller sobre com escollir un pernil a càrrec de Manel Perez de l’Associació Gastronòmica Amics de l’Ibèric de Balaguer, que també oferirà un taller de tall de pernil, un tast de vins biodinàmics i durant la tarda del diumenge tindrà lloc el III Concurs de Cuina de proximitat de Les Terres de Ponent.

El dilluns començarà amb La Gastrimàrgia, guanyadora de la Tapa de l’Any a Catalunya amb el Tastet del Reng. Continuaran les demostracions amb el restaurant Les Roquetes, el Bar 1900 i el restaurant Racó Ibèric.

La Fira Q Balaguer se celebrarà els dies 29, 30 d’abril i l’1 de maig, allargant un dia la seva celebració atès a la festivitat de l’1 de maig.

El certamen seguirà apostant pels sectors econòmics de la ciutat com són la gastronomia, la construcció i l’habitatge, el comerç i serveis, el producte de proximitat, la restauració i l’oci i com a novetat, s’introdueix el sector de l’automòbil, el qual esdevindrà un Saló de novetats, ja que estaran ubicats en una carpa annexa al pavelló i cada firma expositora presentarà, únicament, la novetat de la seva marca automobilística convertint-se en un saló Q, segons han explicat els organitzadors.

Restauració i gastronomia guanyen protagonisme a la Fira Q de Balaguer que s'allargarà tres dies amb l'1 de maig
comentaris