08.12.2022 |
Territoris.cat

Més de 250 alumnes de tots els centres de Balaguer participen de 'la plantada de l'arbre'

Aquest any l'activitat s'ha fet al Parc de Santa Maria les Franqueses, a càrrec dels estudiants de 4t de Primària i amb el suport dels treballadors de l'àrea de jardineria de l'Ajuntament

Balaguer Plantada d'arbre 2017 inteiror
L'objectiu és promoure entre els escolars, actituds d'estima i cura del medi ambient
Més de 250 alumnes de tots els centres de Balaguer participen de 'la plantada de l'arbre'

Més de 250 alumnes de tots els centres educatius de la capital de la Noguera: Àngel Guimerà, Mont-roig, La Noguera, Escola Pia,  Vedruna i l’Estel, van participar la setmana passada en l'activitat La plantada de l'arbre a Balaguer,  iniciativa organitzada per la regidoria d’Ensenyament i el Centre de Recursos de la Noguera. Adreçada a estudiants de 4t de Primària, aquesta acció s’emmarca dins del Pla Municipal de Dinàmica Educativa, que aquest any celebra el seu 30è aniversari.

L'acció s'emmarca dins el Pla Municipal de Dinàmica Educativa que enguany celebra 30 anys

Segons els organitzadors, l’objectiu d’aquesta activitat és promoure entre els escolars, actituds d’estima i cura del medi ambient de la ciutat participant en la repoblació d’espais mancats de vegetació, alhora que esdevé "una bona oportunitat perquè l’alumnat conegui la vegetació autòctona de la zona". 
Balaguer Plantada d'arbre 2017  1 texte

Aquest any la plantada, que ha comptat amb el suport dels treballadors de l'àrea de jardineria de l'Ajuntament,  s’ha fet  al Parc de Santa Maria  les Franqueses, en una zona desforestada  del  bosc de ribera coneguda popularment com la "bultra”. 

Enguany però, no només s’ha plantat l’arbre a la bultra sinó que també s’ha fet  planter "per poder disposar d’un viver per les plantades dels pròxims anys". En aquest sentit, les espècies que es planten són autòctones com l’alber o l’om.

El programa ha inclòs també una visita guiada a l’església i claustre del monestir de Santa Maria de les Franqueses, amb unes activitats didàctiques encarades a conèixer les característiques de l’arquitectura medieval i com vivien les monges en aquella època.

Més de 250 alumnes de tots els centres de Balaguer participen de 'la plantada de l'arbre'
comentaris