Prop de 200 escolars de Balaguer participaran en un taller d'aprenentatge de la sardana

Projecte de l'Ajuntament, adreçat als estudiants de 3r de Primària i amb la participació del Servei Educatiu de la Noguera, les Colles Sardanistes de la ciutat, la Federació i els centres educatius

Sardanes Escoles Balaguer interior
photo_camera Presentació del projecte a càrrec dels organitzadors del projecte

L’Ajuntament de Balaguer ha impulsat, juntament amb el Servei Educatiu de la Noguera i la comunitat educativa de Balaguer, i amb el suport de les Colles Sardanistes de Balaguer i de la Federació Sardanista de Lleida, un taller de 8 sessions per a l'aprenentatge de la sardana i adreçades a escolars de 3r de Primària, durant aquest tercer trimestre de l’actual curs 2016/2017.

La proposta va néixer l’any passat per part de les Colles Sardanistes de Balaguer, les quals van plantejar al govern municipal la necessitat d’impulsar l’aprenentatge de la dansa nacional a les escoles. Des del consistori es va proposar incloure l’activitat dins el Pla Municipal de Dinàmica Educativa, mentre que el Servei Educatiu de la Noguera el va incorporar com una de les novetats del catàleg, després de parlar-ho amb els diferents centres educatius de la ciutat.

El dia 18 de juny està prevista una presentació pública, coincidint amb el Dia Universal de la Sardana

Una vegada acceptada la proposta, i inclosa dins del XXX Pla Municipal de Dinàmica Educativa, faltava per a dur-la a terme la demanda de l’activitat per part dels centres educatius. S’han inscrit a l’activitat Recuperem la sardana gairebé la totalitat dels centres de Balaguer. 

Aquestes 8 sessions l’impartiran més de dos-cents alumnes balaguerins de les escoles Àngel Guimerà, Gaspar de Portolà, la Noguera i Mont-Roig. Pel que fa als monitors que impartiran els tallers, deu en total, seran del Saltem i Ballem de la Federació Sardanista de Lleida.

Per últim, la regidoria de Cultura ha previst realitzar la presentació a la ciutadania dels avenços dels escolars en l’aprenentatge de la sardana en un acte públic el 18 de juny, coincidint amb el Dia Universal de la Sardana.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement