24.06.2021 |
Territoris.cat

Més d'un miler de signatures contra el tancament de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer

Des del departament d'Educació i la Paeria defensen que l'objectiu de la mesura és lluitar contra la segregació escolar, i asseguren que el tancament no és una decisió ferma i que abans de tirar-la endavant volen escoltar i tenir en compte els diferents agents implicats
Representants de la plataforma Salvem l'Àngel Guimerà davant de la Paeria de Balaguer
Representants de la plataforma Salvem l'Àngel Guimerà davant de la Paeria de Balaguer
Més d'un miler de signatures contra el tancament de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer

La plataforma Salvem l'Àngel Guimerà han tornat a reclamar aquest dilluns a les institucions que facin marxa enrere en la decisió de tancar el centre educatiu perquè és una escola pública i una de les primeres de Balaguer i, a més, és un servei del Nucli Antic, segons ha exposat la representant de la plataforma i membre de l'AMPA, Anna Maria Fernández.

Així, ha explicat que han demanat reunir-se amb la Paeria de Balaguer i amb Educació i ha denunciat que no els donen cap resposta. Fernández ha dit que des de la plataforma també volen reunir-se amb tècnics per tal que els expliquin perquè s'ha pres la decisió de tancar el centre i per què no es poden buscar altres possibilitats que no passin pel tancament.

Imatge de l'escola Àngel Guimerà de BalaguerPer la seva banda, l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal ha explicat que des de la Paeria s'ha parlat amb els diferents agents implicats i ha remarcat que les parts coincideixen en el fet que existeix una problemàtica de segregació escolar a l'escola Àngel Guimerà i que cal fer-hi alguna cosa. Així mateix, Vidal ha assenyalat que la Paeria no tanca la porta a analitzar altres possibles alternatives que no passin pel tancament i recorda que la decisió final la té Educació. En aquest sentit, l'alcalde de Balaguer ha dit que en els pròxims dies preveuen reunir-se amb representants del departament, així com amb els grups de l'oposició i amb l'AMPA.

Des de la conselleria asseguren que la decisió que es va prendre en el marc de la taula de planificació educativa de tancar el centre encara no és ferma, ja que Educació abans vol escoltar i tenir en compte la voluntat de les famílies i de la resta d'agents implicats abans de prendre una decisió definitiva

A banda de la presentació de les signatures, la plataforma també té previst presentar una queixa al Síndic de Greuges contra el tancament del centre i fer arribar la problemàtica al Parlament, tal com anunciar la setmana passada.

Per la seva banda, els grups municipals de JxCat, PSC, CUP i Balaguer Ara Sí, tots ells a l'oposició, han sol·licitat un ple municipal extraordinari per abordar la situació i demanen que se celebri abans del 23 de març, quan s'obren les preinscripcions escolars.

Més d'un miler de signatures contra el tancament de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer
comentaris