Del 18 de març al 24 d'abril

Una mostra recupera el llegat artístic de Josep Maria Llobet

L'exposició s'organitza a títol pòstum tres anys després de la mort de l'artista balaguerí

Exposició 'Geometria d'un taquímetre', mostra pòstuma de Josep Maria Llobet
photo_camera Exposició 'Geometria d'un taquímetre', mostra pòstuma de Josep Maria Llobet

El Museu de la Noguera inaugurarà el divendres 18 de març l'exposició 'Geometria d’un taquímetre', una proposta que apropa al públic les obres del pintor de Balaguer Josep Maria Llobet.

Es tracta d'una mostra comissariada per Àlvar Llobet i dissenyada per Ramon Maials, que es podrà veure fins el proper 24 d’abril.

El relat pictòric que es podrà veure serveix per reconèixer la figura de Llobet i també la de Pepito Portella, el seu primer referent en les praxis de l’ofici i en qüestions artístiques

La mostra arrenca justament amb una obra pintada en honor seu, que és la porta d’entrada a l’exploració del taquímetre, l’instrument de càlcul i mesura usat pels arquitectes tècnics i que Llobet va fer anar durant bona part de la seva vida laboral.

Les 10 pintures a l’oli que s’hi veuen permeten descobrir múltiples punts de vista de la màquina a través d’un procés de progressiva desconstrucció. Les peces figuratives protagonitzen la primera part de l’exposició i donen pas a unes obres en les quals els volums geomètrics i lineals van guanyant rellevància.

El públic podrà veure també diversos esbossos de les pintures, uns treballs preliminars on s’hi veu una ingent tasca de càlculs que l’autor va abordar per ordenar les proporcions de tots els prismes i esferes que apareixen a les teles exposades

Josep Maria Llobet (Balaguer, 1952-2019) va ser un arquitecte tècnic i pintor que va portar la seva obra arreu de Catalunya en exposicions individuals i col·lectives des de l’any 1976. Incansable creador, va explorar diversos estils i tècniques i va basar part de la seva trajectòria en tractar temàtiques de la quotidianitat i de denúncia social. També va entrar en el terreny del disseny gràfic i de la il·lustració de contes, i es va vincular durant dècades al món cultural balaguerí amb nombrosos muntatges teatrals.

comentaris