20.10.2021 |
Territoris.cat

LA PRESENTACIÓ ES POT VEURE AL CANAL DE YOUTUBE DE LA PAERIA

Balaguer vol dur a terme un ambiciós Pla Estratègic de Cultura amb participació ciutadana

presentació del pla estratègic de cultura - paeria de balaguer
Imatge de l'acte de presentació del Pla Estratègic de Cultura - Paeria de Balaguer
Balaguer vol dur a terme un ambiciós Pla Estratègic de Cultura amb participació ciutadana

Aquest dimarts s’ha presentat pel canal de Youtube de la Paeria de Balaguer el Pla Estratègic de la Cultura que ha de definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers anys.

Per a l’elaboració del Pla, la Paeria ha contractat els serveis de Bissap, una empresa especialitzada en aquest tipus de temes. Precisament, representants d'aquesta firma juntament amb representants de l'equip de govern, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, i el paer de Cultura, Arnau Torrente, han estat els encarregats de presentar el procés d'elaboració d'aquest Pla Estratègic i els passos a seguir per a la seva confecció així com el calendari d'actes que s'aniran esdevenint.

Precisament, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal ha fet aquest dimecres una valoració molt positiva de la presentació de dimarts que es va haver de fer de forma virtual a causa de la pandèmia. La presentació es va poder seguir pel canal de Youtube de la Paeria i a dia d'avui ja l'han visualitzat més de 200 persones. En aquest sentit, el paer parla d'una molt bona resposta ciutadana a la presentació i apunta a la possibilitat de poder enregistrar futurs actes presencials perquè després també puguin ser visionats.

La intenció de la Paeria és que el Pla Estratègic de Cultura defineixi quina és l'estratègia a seguir culturalment des de l'any 2021 fins al 2028. En aquest sentit, dimarts es va explicar què és un Pla Estratègic de Cultura i els passos a seguir a partir d'ara. Entre aquests, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, apunta a la realització d'una radiografia de les activitats i equipaments culturals per saber què s'està fent en cadascun d'ells així com l'organització de diferents comissions o grups de debats en què participi la ciutadania per estudiar "què és el que podem fer".

Arnau Torrente, paer de Cultura: 

Com més gent participi d’aquesta reflexió col·lectiva, més acurat serà el pla i més fiables els fonaments en els quals construir la proposta cultural de ciutat. La proposta cultural de Balaguer ha de ser transformadora i cohesionadora socialment, aquest punt de partida l’hem de tenir present en tot moment

Per més endavant hi ha previstos també contactes amb els diferents grups municipals de la corporació. Segons es va explicar ahir, un Pla Estratègic de Cultura transcendeix el mandat en curs per la qual cosa convé que hi participi l'equip de govern però també la resta de forces polítiques amb representació a la Paeria.

El procés es dividirà a partir d'ara en cinc fases: la sistematització d'informació; la diagnosi de la situació actual; una primera proposta d'acció; la proposta de seguiment i avaluació de resultats i impacte i el document final i aprovació del Pla

El procés s'allargarà en els propers mesos tot i que el calendari previst pot variar en funció de l'evolució de la pandèmia. Els interessats en participar poden enviar un correu a [email protected] i seran informats de les següents fases.  El Pla Estratègic de Cultura compta amb un pressupost d'uns 17.000 euros, una partida inclosa en els comptes d'aquest 2020.

Balaguer vol dur a terme un ambiciós Pla Estratègic de Cultura amb participació ciutadana
comentaris