La Noguera desplega un programa per millorar la inclusió de la població gitana

Commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano a la Noguera
photo_camera Commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano a la Noguera

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, el Consell Comarcal de la Noguera ha presentat el programa de mediació sociocultural per contribuir a la millora de la inclusió de la població gitana en tots els àmbits de l'acció social. Per aquest motiu s'ha incorporat a l'Àrea de Serveis Socials de l'ens comarcal una mediadora sociocultural.

Aquest programa s'emmarca dins del Pla Integral del poble gitano a Catalunya, que estableix la necessitat d'implementar accions que facilitin la mediació entre la comunitat gitana i la no gitana, per tal de construir ponts d'entesa que evitin el conflicte i que mostrin la diversitat de la societat en la qual vivim.

Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera s'estan dissenyant diferents actuacions per treballar amb la comunitat gitana de la comarca. La primera d'aquestes accions és una campanya antirumors adreçada a tota la població de la comarca. La primera part de la campanya ha consistit en una formació oberta a la població en general per desmuntar aquests falsos rumors que sacsegen la nostra societat. La segona part consisteix en l'elaboració de material de sensibilització a tota la població en general. Per cloure la campanya, es complementarà amb diverses accions en alguns dels municipis de la Noguera.

Comentaris