La Noguera dona un nou impuls a la dinamització del turisme familiar

El Consorci Grup d’Acció Local (GAL) Noguera Segrià Nord incorpora al projecte Territori de Valor la Muralles de Balaguer, el Pont de la Sucrera del Segre de Menàrguens i Térmens, el Centre d’Interpretació de Vilanova de Meià, la col·legiata de Sant Pere d’Àger, l’Espai Orígens de Camarasa i el Monestir de Santa Maria de Gualter 
Mural del Festival Gar Gar de Penelles
photo_camera Mural del Festival Gar Gar de Penelles

El Consorci Grup d'Acció Local (GAL) Noguera Segrià Nord ha lliurat el primer material pedagògic del projecte Territori de Valor, una iniciativa que sota l'aixopluc dels ajuts LEADER té com a objectiu valorar els recursos del territori com a dinamitzadors del turisme familiar.

Presentació del projecte Territori de ValorEl GAL Noguera Segrià Nord va lliurar la passada setmana a les empreses i administracions participants en el projecte Territori de Valor, el material gràfic i didàctic dels primers sis espais turístics que formen part de la proposta, el municipi de Montsonís, el Parc Astronòmic Montsec, els Murals de Penelles, el Monestir de les Avellanes, la Font Sol Aigua de Tiurana i el Centre d'Interpretació de l'Or de Balaguer.

El paquet de divulgació inclou unes estovalles, una fitxa i una proposta didàctica adreçada a les visites familiars, en la qual es troben els detalls de cadascun dels espais, i maneres entretingudes de descobrir-les

Territori de Valor parteix amb un doble objectiu, d'una banda, promoure i fidelitzar el turisme familiar a la Noguera, i per altra provocar la complicitat tant de la gent de la comarca com els visitants, per tal que es converteixin en prescriptors del que veuen, visiten, i mengen i compren.

StMariadeGualter(BaroniadeRialb)El projecte compta amb la col·laboració imprescindible dels agents divulgadors que distribueixen el material des d'allotjaments rurals, hostals, restaurants i altres negocis, proposant les visites als seus clients.

Pont de la sucrera de MenàrguensEl Consorci Grup d'Acció Local (GAL) Noguera Segrià Nord, fa una crida a les empreses que es vulguin sumar al projecte Territori de Valor. Els interessats en poden adreçar al correu [email protected].

MontsonisAl marge dels projectes que ja compten amb el material de divulgació, el GAL ha presentat sis noves propostes, que s'han seleccionat mitjançant un procés participatiu dirigit als agents turístics i les administracions de la Noguera, la Muralles de Balaguer, el Pont de la Sucrera del Segre de Menàrguens i Térmens, el Centre d'Interpretació de Vilanova de Meià, la col·legiata de Sant Pere d'Àger, l'Espai Orígens de Camarasa i el Monestir de Santa Maria de Gualter.

El projecte Territori de Valor està coordinat pel Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord i finançat pel Consell Comarcal de la Noguera, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Comentaris