26.07.2021 |
Territoris.cat

La Noguera endega la campanya contra les violències sexuals “El meu no, és el teu no"

Es tracta d'un projecte del Consell Comarcal de la Noguera
mascaretes2
La Noguera endega la campanya contra les violències sexuals “El meu no, és el teu no"

Durant el primer trimestre de 2020 a Catalunya, segons dades del Departament d’Interior de la Generalitat, s’han registrat 487 víctimes de violències sexuals, el 25,46% de les quals tenen entre 13 i 17 anys.

Davant d'aquest realitat, el Consell Comarcal de la Noguera ha endegar la campanya 'El meu no, és el teu no', i adreçar-la principalment al col·lectiu jove de la comarca.

Tot i que enguany, per la situació d’excepcionalitat que s’està vivint, es podria pensar que amb la disminució de l’oferta d’espais d’oci nocturns (discoteques, festes majors, concerts, etc.) també les violències sexuals disminuiran, s’ha de remarcar que aquests no són els únics espais on es perpetuen les violències sexuals, i és per aquest motiu que cal continuar fent campanyes de prevenció i sensibilització contra aquestes violències.

El CC de la Noguera disposa de dos serveis: el Servei d’Informació i Atenció a les dones (SIAD) i el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI, que treballen per a la prevenció i sensibilització envers les violències masclistes, i són serveis on les persones que puguin ser agredides víctimes de violències masclistes poden rebre l’atenció i el suport per enfocar, de la manera que elles decideixin, l’agressió o agressions patides.

S’ha dissenyat la campanya 'El meu no, és el teu no. Protegim-nos de les violències sexuals', que lliurarà al jovent de la comarca mascaretes amb el lema de la campanya per tal que es “protegeixin” i, sobretot, rebutgin qualsevol comportament que impedeixi les relacions sexuals lliures i consentides

A les xarxes socials la campanya farà servir l’etiqueta #MeTooNoguera per aprofitar el ressò del moviment #MeToo iniciat el 2017 per fer més visibles les agressions o abusos sexuals que les veïnes i les persones LGBTI de la Noguera pateixen.

La Noguera endega la campanya contra les violències sexuals “El meu no, és el teu no"
comentaris