Campanya a la Noguera en favor de la igualtat de gènere i focalitzada en la tria de joguines per Nadal

L'ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal han presentat una campanya a favor de la igualtat de gènere 1 itnerior
photo_camera L'Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de La Noguera han presentat aquest dilluns la campanya

L'Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de La Noguera han presentat aquest dilluns una campanya a favor de la igualtat de gènere, focalitzada en la tria de les joguines que es regalaran amb motiu de les festes de Nadal. Amb el lema No som roses ni blaus, som nens i nenes i volem jugar a tot, la campanya pretén conscienciar de la importància de les joguines en la infantesa, amb l’objectiu de trencar amb els estereotips de gènere.L'ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal han presentat una campanya a favor de la igualtat de gènere texte

"Les criatures quan neixen no tenen integrades les diferències d’allò que és considerat femení o masculí. És la societat que dia a dia envia missatges que finalment, i a base de repetició, la canalla acaben interioritzant, validant i per tant normalitzant. Aquests missatges condicionen les eleccions com poden ser, la roba, els esports que practiquen, les joguines, però també les aspiracions professionals així com la manera d’actuar i d’expressar-se. Són com Són?, o com la societat els  diu que haurien de ser? Els jocs i les joguines són el mitjà pel qual els més petits i petites experimenten mitjançant el joc simbòlic diferents rols socials".

Inclou dos àmbits d'actuació: la població en general, amb penjada de cartells i repartiment de 'flyers', i el comerç, amb un taller sobre la igualtat de gènere en el tracte al client

La campanya constarà de dos àmbits d'actuació. El primer va adreçat a la població i consistirà en una sèrie d'accions com la distribució d'un flyer a les agendes escolars des de les llars d’infants fins a 6è de Primària o la penjada de cartells a escoles i botigues de joguines, amb l'objectiu que la població interioritzi el màxim possible el missatge de la campanya i el tingui en compte a l'hora de dur a terme les futures compres.

En aquest sentit, l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha criticat els estereotips socials que cada dia es troben arreu i ha valorat molt positivament la posada en marxa de la campanya, "per ajudar a trencar-los, i fins i tot, per començar a canviar alguns rols familiars encara presents en moltes cases".

Per la seva part, la presidenta del Consell Comarcal, Concepció Cañadell, ha explicat que des d'aquest organisme s'han sumat a la campanya pels beneficis que pot aportar el fet que aquesta campanya arribi a totes les poblacions de la Noguera, a les quals es farà arribar també tota la informació per fer-ne difusió.

El segon dels àmbits de la campanya es desplegarà a partir de la setmana que ve i anirà adreçat al comerç de Balaguer, amb un taller per, entre altres, fer prendre consciència de la importància de la igualtat de gènere en el tracte al client i les oportunitats que genera.

Comentaris