Les obres de la variant nord-oest de Balaguer podrien començar un cop s'aprovin els pressupostos de la Generalitat

La nova infraestructura permetrà als vehicles que es dirigeixen cap a les Avellanes o Àger evitar el pas per l'interior del nucli urbà de la capital de la Noguera

Imfografia Diari La Mañana
photo_camera Imfografia Diari La Mañana

L'Ajuntament de Balaguer confia que les obres de construcció de la variant nord-oest de Balaguer, de la carretera C-12, puguin començar "de forma immediata" tant bon punt s'aprovin els pressupostos de la Generalitat per al 2017, segons ha afirmat l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, qui ha confirmat que hi ha partida per iniciar els treballs, "una part en el pressupost d'aquest 2017, i l'altra part pel 2018".

La variant nord-oest de Balaguer és una infraestructura llargament reclamada a la capital de la Noguera. En aquest sentit, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques va adjudicar els treballs a finals del 2010 a l'empresa ACSA-Sorigué per 3,5 milions d'euros. La variant permetrà als vehicles que es dirigeixen cap a les Avellanes o Àger evitar el pas per l'interior del nucli urbà de Balaguer, amb la qual cosa es reduirà el trànsit en algunes vies com ara el carrer Urgell, el pont de Sant Miquel o el Passeig dels Erals.

Jordi Ignasi Vidal ha recordat, també, que un cop acabada la variant, el tram de via del carrer Urgell i el pont de Sant Miquel passarà a ser de titularitat municipal, per tant, a formar part de la trama urbana de Balaguer. El traspàs donarà llibertat al consistori per decidir, finalment, quina és la millor solució per garantir la seguretat al Pont de Sant Miquel.

La nova variant, que discorrerà per l'oest del nucli urbà de Balaguer, tindrà una longitud d'1,9 quilòmetres; s'iniciarà al final de l'actual variant sud de Balaguer i finalitzarà a la C-12, a prop del cementiri municipal. L'amplada de la carretera serà de 10 metres, formada per una calçada de dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals d'1,5 metres cadascun.

Comentaris