Està previst que al setembre s’obri la convocatòria pels projectes

La Paeria de Balaguer impulsa les seves primeres beques de Suport a la Creació Cultural

La iniciativa pretén donar un primer impuls als creadors locals i promoure projectes que ajudin a explicar la ciutat des de diferents disciplines artístiques
Suport a la creació ©Paeria de Balaguer
photo_camera Les beques estaran dotades amb un màxim de 1.000 euros per proposta - Paeria de Balaguer

La Paeria de Balaguer, a través de l'Institut Municipal Progrés i Cultura (IMPIC), convoca unes beques destinades a fer possibles projectes de creació cultural, de recerca i d'innovació en l'àmbit de la cultura i de l'educació.

La finalitat d'aquestes beques és la de promoure iniciatives i projectes que contribueixin a fomentar la creació a la ciutat de Balaguer i promoure projectes que ajudin a explicar la capital i el seu entorn des de diferents disciplines artístiques

Segons ha explicat el paer de Cultura, Arnau Torrente, l'objectiu és "ajudar o fer possibles projectes fets per creadors locals o donar suport a projectes que parlin de la ciutat".

En concret, s'han convocat tres línies de beques: Línia de cultura. Suport a la creació artística; Línia de cultura. Projectes d'innovació i recerca en espais patrimonials i en acció cultural comunitària;  i Residències artístiques. Projectes d'arts escèniques.

El jurat premiarà els projectes que tinguin major puntuació d'acord amb els criteris de valoració establerts i les beques estaran dotades amb un màxim de 1.000 euros per proposta, segons també ha explicat el paer de Cultura, que no descarta ampliar la dotació de cara a properes convocatòries.

En funció de la tipologia dels projectes que es rebin, serà més o menys fàcil  presentar-los a la ciutadania tot i que la idea, segons Torrente, és donar conèixer els creadors que hauran rebut les beques i les seves propostes. "Treballem amb la idea de poder-ho donar a conèixer en el marc de la Nit de la Cultura".

Les persones interessades a presentar la seva candidatura hauran d'emplenar el formulari d'inscripció que trobaran a la pàgina web de la Paeria tot i que aquests dies ja es poden consultar les bases a balaguer.cat/portal/cultura/suport_creacio.php

Els darrers anys, l’Àrea de Cultura de la Paeria de Balaguer ja ha impulsat diferents projectes de creació pròpia com el que estrenarà aquest proper novembre el Col·lectiu Free’t i ha acollit residències artístiques col·laborant amb espectacles com Long de la companyia Kernel Dance, Dame du Cirque de Troposfera.xyz o Tabula de la companyia Les Cícliques. 
 

Comentaris