Mig centenar de participants en l'Open d'Ala Delta d'Àger

L'organització equipa els GPS dels participants amb un localitzador que permet conèixer la ubicació exacta de tothom i seguir-la en directe, d’aquesta manera, es garanteix la seguretat de totes les persones
Competicions de parapent a Àger ©PereSió
photo_camera Competicions de parapent a Àger ©PereSió

Àger acollirà del 21 al 27 d'agost l'Open d'Ala Delta puntuable pel Campionat de Catalunya, una convocatòria que aplegarà mig centenar de participants procedents d'onze països, Israel, Irlanda, el Japó, el Regne Unit i Suïssa, entre altres. Una competició que organitza l'empresa Zenith Aventura i de la Federació Aèria Catalana

Cartell del Campionat d'Ala Delta
Cartell del Campionat d'Ala Delta

Cada dia, les proves començaran amb un brífing previ, en què es donarà als pilots la informació meteorològica i les dades necessàries per dur a terme la prova. Els recorreguts, que solen oscil·lar entre els 100 i els 150 quilòmetres, es decideixen el mateix dia, només una hora abans de la prova. Els enlairaments es realitzaran diàriament entre les 13 i les 14.30 hores, en què es podran veure els diferents pilots sobrevolar el cel d’Àger.

Els i les pilots han de marcar les diferents balises des de l’aire, i arribar com més aviat millor al final del trajecte, per sumar punts. A mesura que es desenvolupen les diferents proves, en què cada ruta és completament diferent, les persones participants van sumant punts.

Tecnologia per a la seguretat dels pilots

Arxiu, competicions de parapent a Àger ©Àger
Arxiu, competicions de parapent a Àger ©Àger

Les proves es duran a terme amb un monitoratge de totes les persones participants amb GPS. En concret, els i les pilots duen aquest aparell, que els dona els paràmetres d’assistència en el vol. A la vegada, l’organització equipa els GPS dels participants amb un localitzador que permet conèixer la ubicació exacta de tothom i seguir-la en directe. D’aquesta manera, es garanteix la seguretat de totes les persones.

Comentaris