La Paeria de Balaguer pretén millorar l'atenció a la ciutadania i la seguretat

El govern municipal de la capital de la Noguera s'ha reunit aquest dijous amb l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, per tal de conèixer el funcionament de  l'Oficina d'atenció ciutadana 
Visita del govern municipal de la Paeria de Balaguer a la OAC de Mollerussa-2
photo_camera La paera de Balaguer, Lorena González i membres de l'equip de govern amb l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona,urant la seva visita a la OAC

El govern municipal ha visitat avui l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Mollerussa per a conèixer-ne el funcionament i les tasques que s’hi duen a terme. A la trobada han assistit la paera en cap, Lorena González; el paer d’Urbanisme, Entorn Natural, Comunicació, Empresa i Comerç, Guifré Ricart; la paera de Joventut, Festes i Patrimoni, Sandra Madueño; i la paera d’Esports i Afers Socials, Laia Vilardell, els quals han estat rebuts per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. 

Visita del govern municipal de la Paeria de Balaguer a la OAC de Mollerussa-1
La reunió s'ha produït a les oficines de l'ajuntament de Mollerussa, seu de l'Oficina d'atenció ciutadana (OAC)

A la trobada, Marc Solsona ha explicat el funcionament de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i les múltiples tasques que s’hi duen a terme. L’OAC té com a principal objectiu que la ciutadania pugui ser atesa i tramitar les sol·licituds i diferents qüestions des d’un únic espai, seguint així els principis de finestra única de l’administració. Les principals línies a partir de les quals es treballa des de l’OAC de Mollerussa són el servei a les persones, l’eficàcia i l’eficiència, la legalitat, la transparència i la pedagogia. En aquest sentit, es dóna molta importància a atendre bé a la ciutadania, facilitar de manera clara i transparent la informació, i ajudar en els diferents tràmits que es fan des de l’administració local.

Igualment, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania també ha millorat el funcionament intern del consistori, ja que es fa un filtratge de les qüestions que cal atendre o resoldre des de les diferents àrees, i per tant contribuint a una millor gestió del temps de treball i la comunicació.

D’altra banda, a la trobada també s’han tractat altres temes d’interès per a la Paeria, com és la instal·lació de càmeres de videovigilància en algunes zones de la ciutat. En aquest sentit, es veu una bona opció com a mesura dissuasiva en fets delictius, actes vandàlics, d’incivisme o contra la salut pública, tal com s’ha pogut constatar a Mollerussa, amb una reducció molt important d’aquests tipus de fets.

Des de la Paeria s’entén que recursos com l’OAC són beneficiosos per a la ciutadania, facilitant informació, gestions i tràmits, i que alhora també incrementen l’eficiència i eficàcia de la feina que es fa des de l’ens municipal. 

Comentaris