Més de 2.400 visitants han gaudit del Parc Astronòmic del Montsec aquesta Setmana Santa

Es tracta del millor resultat de visites des de l'obertura del Parc l’any 2009

parc astronòmic montsec
photo_camera Parc Astronòmic del Montsec

La Setmana Santa d'enguany ha fet història en les visites del Parc Astronòmic del Montsec, el qual ha registrat un rècord d’afluència de 2.422 visitants.

Una dada molt positiva que es tradueix en la recuperació del nivell d’activitat habitual del Parc Astronòmic del Montsec després de dues temporades afectat per les mesures sanitàries

La clau de l’èxit d’aquesta Setmana Santa ha estat la recuperació de l’oferta de places per a les activitats nocturnes, el plat fort de l’oferta de l’Astronòmic.

Durant aquests dies s’ha programat quatre sessions per jornada que han acollit 1.566 persones en visites nocturnes generals, xifra que ha superat lleugerament les 1.554 persones de la temporada 2019.

Una altra dada positiva d’aquests dies festius ha estat la bona acollida a l’oferta de sessions destinades al públic familiar, una aposta de l’Astronòmic per a la divulgació de l’astronomia i la ciència per a tots els públics. Gairebé 700 persones, 434 persones en visites diürnes familiars i 259 persones en visites nocturnes familiars, han gaudit d’aquesta proposta adaptada a un públic cada cop més representatiu per l’equipament d’Àger, el que ha representat un 20% de creixement respecte les dades del 2019.

El Parc Astronòmic del Montsec d’Àger ofereix, al llarg de l'any, activitats i esdeveniments en plena natura per apropar la ciència a la ciutadania i donar a conèixer l’espectacularitat del cel de la Serra del Montsec

Destaca la projecció de dues noves pel·lícules: ‘Beyond the sun, Cercant una nova Terra’ a les visites nocturnes familiars, i ‘Desvelant l’Univers Invisible’ a les visites nocturnes generals. Una altra proposta és la 12a edició del cicle 'Música sota les Estrelles', que ha ampliat fins a cinc els concerts per donar resposta a la gran acollida que aquesta proposta obté any rere any.

Paral·lelament, durant el 2022 també es manté el 8è Festival d’Astronomia, que tindrà lloc del 28 d’octubre a l’1 de novembre, trobada que acollirà un recull d’activitats de divulgació científica, culturals i d’oci orientades al públic familiar per apropar la ciència a la societat i fomentar el coneixement del Montsec com a destinació d’astroturisme.

Comentaris