Els escolars de Balaguer repoblaran el Parc de Santa Maria de les Franqueses

Entrada al Parc de Santa Maria de les Franqueses a Balaguer
photo_camera Entrada al Parc de Santa Maria de les Franqueses a Balaguer

Més de 250 alumnes dels centres escolars Gaspar de Portolà, Àngel Guimerà, Mont-roig, La Noguera, Escola Pia, Vedruna i el centre d'educació especial l'Estel, de Balaguer, participaran del 12 al 16 de febrer, en la plantada d'arbres que és dura a terme en el Parc de Santa Maria de les Franqueses.

Imatge del Parc de les Franqueses a BalaguerL'activitat s'emmarca en el Pla Municipal de Dinàmica Educativa, i compta amb el suport de l'àrea de jardineria de la capital de la Noguera. L'objectiu és recuperar una zona desforestada del bosc de ribera conegut popularment com la bultra amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural i la vegetació autòctona de la zona i de promoure entre els escolars, actituds d'estima i cura del medi ambient de la ciutat tot participant directament en la repoblació d'espais mancats de vegetació.

L'actuació repoblarà l'espai verd amb arbres de bultra com són els àlbers, els oms, els lledoners i algun noguer

Els infants comencen l'activitat visualitzant una presentació que remarca l'espai natural de tota la zona del Parc de Santa Maria de les Franqueses i també el valor arquitectònic i històric del monestir.

El calendari és el següent: De 9.30 a 12.00 hores.

Dilluns 12. Vedruna

Dimarts 13. Escola Pia

Dimecres 14. Mont-roig

Dijous 15. Gaspar de Portolà i CEE L'Estel

Divendres 16. Àngel Guimerà i La Noguera

Està prevista l'assistència de les autoritats el divendres 16 de febrer a partir de les 11 h.

Comentaris