La pedregada de dissabte va afectar unes 10.000 hectàrees de cultius en una dotzena de municipi de la Noguera

Conrreus afectats per les pedregades del dissabte a la Noguera
photo_camera Conrreus afectats per les pedregades del dissabte a la Noguera

La pedregada que dissabte la tarda va afectar unes 10.000 hectàrees de cereals, fruita dolça, ametllers, olivera, vinya, i farratges d'una dotzena de termes municipals de la comarca de la Noguera, segons les primeres estimacions del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Conrreus afectats per les pedregades del dissabte a la Noguera TexteAquest dimarts, el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, i el director dels Serveis Territorials d'Agricultura Lleida, Ferran de Noguera, visitaran diverses finques afectades i es reuniran a Gerb amb els alcaldes de les localitats afectades. Posteriorment, donaran a conèixer amb més concreció l'afectació de la tempesta d'aigua i pedra sobre la producció agrària. Aquest dilluns tècnics del departament han començar a inspeccionar sobre el terreny per tal d'avaluar els danys sobre diferents cultius de la zona.

Una forta tempesta va descarregar calamarsa dissabte passat a la tarda i va afectar diferents cultius agraris a la comarca de la Noguera. Localitats com ara Gerb, Balaguer, Castelló de Farfanya, Os de Balaguer, van ser algunes de les més afectades

El municipis dde la Noguera afectats per la pedregadaLa pedra va variar en segons quins punts va caure però sempre es va moure entre la mida d'un cigró i una nou. En alguns llocs es van acumular importants quantitats de calamarsa, com ara a Os de Balaguer, on els carrers i les teulades de les cases van quedar completament emblanquinades. Així mateix, la pedregada també va arribar a foradar xarxes antipedra que protegien plantacions de fruita dolça.

Comentaris