Les parets de Penelles recullen l'emprempta de 23 artistes murals d'arreu del món

El piano del músic i compositor de Castellserà David Pradas serveix com a font d’inspiració del mural que pinta Lily Brick, nom artístic de la pintora lleidatana Mireia Serra

Els artistes murals acompanyats de la música de David Pradas
photo_camera Els artistes murals acompanyats de la música de David Pradas

Murals del Gar-Gar Festival de Penelles 1Penelles, després d'aquest cap de setmana, es convertirà en poble de visita obligada en les ofertes culturals i turístiques de la comarca de la Noguera i de la demarcació de Lleida, per la senzilla raó de què 23 artistes han deixat la seva obra en 23 respectius espais d'aquest poble. Obres que els autors han elaborat durant el cap de setmana i que ocupen més de 800 metres quadrats de parets i mur.

Aquesta exposició artística s'ha generat a partir de la iniciativa Gar-Gar Festival de Murals i Art Rural, que ha impulsat l'Ajuntament de Penelles amb la col·laboració d'artistes locals. Un certamen que s'ha generat a partir de dos objectius, el de recuperar espais públics a través de l'art i fomentat el coneixement d'altres expressions d'art i als seus autors.

El piano del músic i compositor de Castellserà David Pradas ha servit com a font d’inspiració del mural que pinta Lily Brick, nom artístic de la pintora lleidatana Mireia Serra. Pradas interpretava en directe una peça composta expressament per l’esdeveniment, mentre Brick creava un mural basat en la natura i el món rural.

El cap de setmana de Gar-Gar Festival, ha convertit Penelles en un anar i venir de públic encuriosit per la manera de treballar dels artistes de grans murals, una forma d'expressar la creativitat en grans dimensions, i amb un gran realisme. Els visitants també han pogut participar de la música en directe, de la venda d'art, les degustacions de cervesa artesana, les propostes de Food trucks, i un seguit de tallers relacionats amb altres disciplines artístiques.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement