Penelles organitza el primer Festival 'Gar-Gar Street', que omplirà parets i murs d'obres artístiques

La iniciativa d’aquesta primera edició del festival neix amb l'objectiu d'impulsar i fer visibles les propostes creatives d'aquells artistes disposats a fer de l'espai públic rural la base de la seva expressivitat

penelles-omplir-les-parets-i-murs-del-seu-municipi-amb-obres-dartistes-convidats-al-festival-gar-gar-de-murals-i-art-rural_26901536981_o
photo_camera Montserrat Macià, Eloi Bergós, Mar López i Lily Brik, presenten el festival

L'Ajuntament de Penelles ha presentat aquest dijous la primera edició del Festival Gar-Gar Street, una iniciativa que convoca artistes de la pintura mural, de renom internacional, a decorar les parets i murs del municipi. L'acte, que s'ha celebrat a l'Aula Magna de l'IEI, ha comptat amb la participació de la directora de l'IEI, Montserrat Macià; l'alcalde de Penelles, Eloi Bergós; la regidora i organitzadora, Mar López; i Lily Brik, artista local convidada.

La directora l'IEI, ha destacat que possiblement l'organització d'aquest festival supera la idea de l'street art de les ciutats, i que allò que és més interessant és que aquest art es trasllada a un poble petit, lluny dels convencionalismes.

Per la seva banda, l'alcalde de Penelles Eloi Bergós, ha assegurat que amb aquest festival es reivindica el pobles de la Plana d'Urgell, i s'ha felicitat per la resposta que els habitants del municipi han tingut amb aquest projecte, perquè abans de començar ja se l'han fet seu.

Cartell gar garLa regidora Mar López-Pinto, ha dit que teníem clar que volíem portar a Penelles una cosa nova, perquè és innovadora a Catalunya i només hi ha algunes referències a alguns pobles dels Estats Units. Al mateix temps ha confirmat que els dies 21 i 22 de maig alguns dels artistes internacionals més reconeguts d'aquest àmbit estaran creant les seves obres a Penelles, i que tot plegat s'amanirà amb una petita fira d'artistes.

Lily Brik, ha destacat que el festival Gar-Gar ajudarà a professionalitzar la feina, i que el fet de compartir cartell amb alguns dels millors referents del món és un estímul extra.

El consistori té la voluntat de revestir els murs i façanes amb intervencions artístiques que el converteixin en un referent del món rural contemporani, i implicar la seva gent en una iniciativa engrescadora i diferent. Alhora, es tracta que el poble generi uns recursos que es destinaran a millorar l'estat dels seus carrers, a reforçar el sentiment de pertinença dels seus veïns i incentivar l'activitat dels seus comerços.

La convocatòria ja ha rebut 25 inscripcions d'artistes que generaran una combinació d'estils eclèctica que cobrirà un total de 1000 metres quadrats de murs i parets. Actuacions musicals, tallers de creació i food trucks acompanyaran els artistes

Entre els artistes internacionals més reconeguts es troba la japonesa resident a Barcelona, Mina Hamada, que ara mateix està fent una exposició a San Francisco i que fa art configuratiu; el granadí, El niño de las pinturas, representant del graffiti vandàlic (el primer que va existir); BTOY, la primera dona que va promocionar l'street art, i que ara està treballant a París; o Run & Ignasi Rosés, que treballen sobre rajoles.

Comentaris