Térmens, epicentre de la tradició il·lustradora catalana, celebra el 5è Premi d’Àlbum Il·lustrat

Roser Capdevila, creadora de ‘Les Tres Bessones’, ha estat la presidenta d’honor d’un jurat que ha atorgat el guardó a Blanca Caminal
5a edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens - Foto: Diputació de Lleida
photo_camera Lliurament del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens en la seva 5a edició - Foto: Diputació de Lleida

Aquest diumenge, es va celebrar la 5a edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens, que va tenir lloc al Centre Cultural Sant Joan.

L'acte va comptar amb la presència de la diputada i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, acompanyada de l’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, i del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, a més de membres de la corporació municipal.

També hi va assistir la il·lustradora Roser Capdevila, creadora de ‘Les Tres Bessones’ i que ha estat la presidenta d’honor del jurat del premi que es va atorgar a Blanca Caminal.

5a edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens - Foto: Diputació de Lleida
Roser Capdevila, presidenta d’honor del jurat del premi, que es va atorgar a Blanca Caminal: Diputació de Lleida

En la seva intervenció, Estefania Rufach va destacar l’aportació que, guardons com el Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens, fan a la projecció de la cultura catalana, contribuint a dotar-la d’un ventall de propostes que, malgrat tot, la mantenen viva. En aquest sentit, la diputada va recordar la gran tradició de Catalunya dins l’àmbit de la il·lustració, que ha personificat en la figura de Roser Capdevila, un dels seus representants més reeixits.

Un cop es va liurar el premi, Roser Capdevila va mantenir una conversa-entrevista amb els presents, que també van poder gaudir del conta-contes ‘Contes de la terra’ a càrrec de la llibretera i editora Mertxe París i d’una explicació de l’exposició de l’obra guanyadora de la passada edició del premi, Lali Miró.

El Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens, que convoca l’Ajuntament, va adreçat a obres il·lustrades de temàtica lliure, inèdites, adreçat al públic infantil i que transmetin valors estètics, ètics i humans,  tot destacant, també, que el fet que puguin fer referència al món rural i al primer sector.

Comentaris