07.10.2022 |
Territoris.cat

Torna el curs 'Millora la memòria' a la Noguera, doblant el nombre d'inscrits

Tallers memòria Noguera
El programa s’ha dissenyat com un programa d’intervenció grupal
Torna el curs 'Millora la memòria' a la Noguera, doblant el nombre d'inscrits

Aquesta setmana, des de dilluns 5 de novembre, s’ha iniciat el curs Millora la memòria al Consell Comarcal de la Noguera. Es farà a diferents poblacions de la comarca i està adreçat a persones grans interessades en millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps. El curs és promogut pel mateix Consell Comarcal a través del Pla Local d’Inclusió Social i NeuroLleida, el servei d’ASPID especialitzat en el tractament i prevenció de les afectacions neurològiques. Segons els tècnics de NeuroLleida, que treballen en col·laboració amb els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, el curs beneficiarà unes 75 persones.

Inicialment estaven previstos 3 cursos, però l’elevada demanda de places registrada ha portat els organitzadors a plantejar 5 cursos

El programa Millora la memòria i Salut Cerebral

El curs Millora de la memòria i Salut Cerebral s’ha dissenyat com un programa d’intervenció grupal amb un element innovador, com és el fet que es treballarà sobre 3 components amb incidència en l’estil de vida i que són científicament rellevants per aconseguir una millora del funcionament cognitiu i per prevenir la instauració d’un procés de demència. Aquests components són les funcions cognitives, l’activitat física i el funcionament social.

Les funcions cognitives, l'activitat física i el funcionament social són tres elements clau en relació al bon funcionament cognitiu

El programa s’estructurarà en dos blocs. El primer consisteix en explicar com funciona la memòria, incidint en què els participants entenguin per què es produeixen els oblits i en la relació que hi ha amb els canvis que es produeixen en la memòria durant l’envelliment. El segon bloc inclou la part on s’ensenyen i practiquen estratègies per millorar la memòria en cadascuna de les fases del procés de memorització.

Torna el curs 'Millora la memòria' a la Noguera, doblant el nombre d'inscrits
comentaris