06.08.2021 |

Térmens vol ser una vila florida per tercer any consecutiu

L'Ajuntament de Térmens va iniciar la campanya el dia 23 d'abril, obsequiant els veïns que ho desitgin cinc testos amb petúnies perquè els col·loquin en els balcons o en espais visibles de les seves cases, i la previsió d'enguany és repartir-ne 1.500
Veïnes de Térmens recollint les petúnies a l'Ajuntament@AjTèrmens
Veïnes de Térmens recollint les petúnies a l'[email protected]èrmens
Térmens vol ser una vila florida per tercer any consecutiu

Amb la voluntat de tornar a revalidar el distintiu de Vila Florida, l'Ajuntament de Térmens reparteix petúnies entre els seus veïns. El consistori vol aconseguir per tercer any consecutiu, formar part del projecte Viles Florides, al qual es troba adherit des del 2019, i que promou la transformació dels pobles i ciutats de Catalunya a través d'espais verds i enjardinats tot fent valdre la importància d'aquests en la millora de la qualitat de vida i la consecució d'entorn urbans agradables.

L'Ajuntament de Térmens va iniciar la campanya el dia 23 d'abril, obsequiant els veïns que ho desitgin cinc testos amb petúnies perquè els col·loquin en els balcons o en espais visibles de les seves cases. La previsió del consistori d'enguany és repartir 1.500 plantes.

L'objectiu de l'ajuntament és embellir l'espai urbà tot implicant el veïnat. Per això cada any s'ha optat per la petúnia, una planta plena de color i agraïda quant a cures.

Viles Florides és un reconeixement a la tasca dels municipis per la millora de l’espai urbà

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. Un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats és l’encarregat de certificar i renovar anualment aquests distintius. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– és allò que els certifica com a municipis florits. Actualment a Catalunya hi ha 137 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. Andorra s'acaba d'incorporar al projecte i en aquesta edició 2020 es començaran a visitar les primeres parròquies andorranes que seran viles florides.

Térmens vol ser una vila florida per tercer any consecutiu
comentaris