Tot a punt per a una nova edició de la Comarkalada, la cimera jove de la Noguera

Presentació de la Comarkalada 2018 a Albesa
photo_camera Presentació de la Comarkalada 2018 a Albesa

La població d'Albesa serà l'escenari, el dissabte 6 d'octubre, de la tretzena edició de la Comarkalada, la Trobada Jove de la Noguera, que cada any acull un municipi diferent de la comarca. El certamen, organitzat a tres bandes per l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera, l'Ajuntament i l'associació de joves del municipi (en aquesta ocasió la Veu del Jovent d'Albesa), comptarà enguany amb la participació de les associacions de joves d'una quinzena de municipis de la comarca.

Albesa ha acollit aquest dimecres l'acte de presentació del cartell de la festa jove d'aquest any. L'acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, l'alcalde d'Albesa, Antoni Balasch, el coordinador de l'Oficina Jove de la Noguera, Marc Terés, la tècnica de Joventut de l'Oficina Jove de la Noguera, Alba Codina, el regidor de Joventut de l'ajuntament d'Albesa, Andreu Palau, la regidora d'Ensenyament i Salut, Ester Melet i el president de l'associació La Veu del Jovent d'Albesa, Josep Parial.

Un dels principals objectius de la Comarkalada és fomentar la implicació del jovent del poble amfitrió en l'organització de les activitats de la festa, però també potenciar l'equilibri territorial, la cohesió social i la relació entre tots els i les joves de la comarca de la Noguera

Presentació de la Comarkalada a AlbesaLa Fira Jove, comptarà enguany amb estands dissenyats amb la temàtica Oficina de Turisme del meu poble, per implicar els nois i noies en la promoció turística del seu poble, i per complementar el concurs dels estands se n'ha convocat un de vídeos sota el lema El meu poble a través d'una càmera, dirigit a les associacions participants, amb l'objectiu que presentin els atractius i, si escau, les problemàtiques del seu municipi, en un format audiovisual i a través de la seva mirada, fomentant la promoció turística del seu poble aprofitant les eines de les noves tecnologies, com ara telèfons mòbils o tauletes.

Els vídeos s'emetran el mateix dia de la Comarkalada i els tres millors optaran a un premi, que es complementarà amb el tradicional concurs d'estands de la Fira Jove

El primer premi per al vídeo i l'estand guanyador consistirà en un xec en metàl·lic de 300 euros per a l'associació de joves del poble, el segon premi serà de 200 euros i el tercer, de 100 euros.

El plat fort musical de la tretzena edició de la Comarkalada serà el concert del grup Itaca Band. La banda de mestissatge de Montcada i Reixac farà un repàs dels quatre discs que ha tret fins ara al mercat, en el marc de la seva gira Com si no hi hagués demà, després de més de 10 anys de trajectòria musical. El cartell es completarà amb les actuacions d'Oriol Foll, A Kontra Korrent i DJ Jordi Laro. Les entrades per al concert ja es poden comprar de forma anticipada a l'Oficina Jove de la Noguera (anticipada, 5 euros i 7 euros a taquilla).

La Comarkalada 2011 a Bellmunt d'UrgellEn les anteriors edicions, els pobles amfitrions d'aquesta iniciativa, plenament consolidada en el calendari festiu dels joves de la Noguera i comarques veïnes, havien estat Térmens, Bellcaire d'Urgell, Artesa de Segre, Ivars de Noguera, Penelles, les Avellanes, Ponts, Camarasa, Bellmunt, Cubells, Menàrguens i, l'any passat, Vallfogona de Balaguer.

comentaris