Una trentena de joves aturats de Balaguer es formen en programació per poder treballar en empreses de Silicon Valley

Participen en el programa #YouthCanDoIt2020 de l'empresa californiana Kolau, fundada pel balaguerí Danny Mola

balaguer inaugura programa kolau interior
photo_camera Imatge dels participants en el programa #YouthCanDoIt2020 de l'empresa californiana Kolau, al CEI de Balaguer / Foto ACN

Un total de 32 joves aturats de Balaguer, d'entre 19 i 30 anys, participen des d'aquest dilluns en el programa #YouthCanDoIt2020 de l'empresa californiana Kolau, fundada pel balaguerí ara establert a San Francisco Danny Mola, i que ha estat seleccionada per a ser soci estratègic de Google.

Els participants, als quals no es demanava cap titulació especifica prèvia, hauran de dedicar 40 hores setmanals durant quatre mesos a aquest curs per poder aprendre programació informàtica amb l'objectiu de poder trobar feina a distància en empreses de Sillicon Valley, als Estats Units, o bé poder muntar la seva pròpia empresa de programació, ja que es tracta d'un sector amb moltes possibilitats laborals. Un cop acabats els quatre mesos de formació, els millors alumnes faran dos mesos pràctiques remunerades. El curs, que també es porta a terme en altres ciutats de l'Estat, Mèxic i els Estats Units, l'imparteixen enginyers de programació voluntaris i la formació es fa en català, castellà i anglès.foto balaguer programa kolau texte acn

L'Ajuntament de Balaguer ha posat a disposició d'aquesta iniciativa, sense ànim de lucre, les instal·lacions del CEI Balaguer des d'on s'imparteixen les classes presencials, que s'allargaran uns quatre mesos.

L'Ajuntament de Balaguer ha posat a disposició de la iniciativa les instal·lacions del CEI Balaguer

Els inscrits en el curs aprendran fins a sis idiomes de programació (HTML, CSS, Javascript, Ruby on Rails SQL i MVC), entre molts altres aspectes relacionats amb la programació informàtica, per tal de maximitzar les seves possibilitats de trobar feina a partir del setembre del 2017. 

El programa #YouthCanDoIt2020 no té cap cost ni per a l'Ajuntament de Balaguer ni per als joves que hi participen, ja que Kolau s'encarrega de gestionar, coordinar i supervisar el curs, a més d'ajudar posteriorment en la cerca de treball entre firmes de Sillicon Valley de manera totalment altruista.

L'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, ha valorat molt positivament l'acollida que ha tingut el curs. La majoria d'inscrits són de Balaguer tot i que també hi ha gent d’alguns pobles de la comarca.

Comentaris