La UGT de Lleida alerta que la situació a la residència de Ponts és "insostenible"

Denuncien queixes dels usuaris pel menjar i el servei d'infermeria i exigeixen millors condicions per a la plantilla
Pla obert de la façana de l'Ajuntament de Ponts, l'11 de maig del 2020. (Horitzontal) -  salvador miret
photo_camera La façana de l'Ajuntament de Ponts - Salvador Miret

La UGT-Terres de Lleida alerta que la situació de la residència de gent gran de Ponts és "insostenible" i "molt preocupant". Reclamen més equips de protecció individual per als treballadors i una millora en les condicions laborals. També denuncien queixes "reiterades" dels usuaris pel menjar i el servei d'infermeria. Des del sindicat critiquen que els responsables de l'Ajuntament de Ponts coneixen aquesta situació ja que es van reunir amb representants del consistori per informar-los de les queixes i la UGT ha presentat "innumerables" reclamacions al respecte. Tot i això, lamenten, "mai s'ha rebut cap tipus de resposta".

Des del sindicat afegeixen que la secretària d'Administració Local de la UGT-FESP de les Terres de Lleida, Estela Guerra, ha recollit diverses reclamacions dels treballadors del centre, com ara suposades amenaces i coaccions per cobrir torns aliens al seu en dies de descans, interrupció de les vacances del personal, la "nul·la" organització dels calendaris, manca de personal o treballar dies de festa sense retribució, entre altres deficiències.

Guerra reclama que "després de l'esforç del personal de la residència abans i durant la pandèmia actual, el personal es mereix una solució a totes les problemàtiques emergents, un reconeixement a la seva dedicació i constància i a una remuneració digna".

Comentaris