27.01.2022 |

El Festival Gargar de Penelles obté el Premi Impulsa Cultura 2020

La convocatòria d'enguany de la Fundació Catalunya Cultura finançarà els 10 projectes finalistes amb ajudes per un valor estimat de més de 45.000 euros
 
Festival Gargar de Penelles @Territoriscat
Festival Gargar de Penelles @Territoriscat
El Festival Gargar de Penelles obté el Premi Impulsa Cultura 2020

La Fundació Catalunya Cultura ha donat a conèixer aquest dimecres que el Festival Gargar de Murals i Art Rural és el guardonat del Premi IMPULSA CULTURA 2020. Aquest festival, que se celebra des de 2016 a Penelles, difon la cultura artística al món rural, a través de la unió de muralisme, música i activitats relacionades.

El Jurat del Premi IMPULSA CULTURA 2020, integrat per Ramon Agenjo (Fundació Damm), Anna Gener (Savills Aguirre Newman), Genís Roca (RocaSalvatella), Eduard Voltas (TimeOut) i Maria José Chanca (Fundació Grupo Sifu) ha acordat lliurar el Premi al Festival Gargar de Murals i Art Rural pel seu:

  • Impacte econòmic: Ser un clar exemple de com la cultura pot transformar i dinamitzar un territori generant prosperitat econòmica i fomentant un turisme sostenible.
  • Impacte cultural: Ser referent d’impuls i aparador d’artistes i pol d’atracció de talent nacional i internacional i oferint una proposta artística singular i reproduïble.
  • Impacte social: Per la seva capacitat de generar un clar orgull de pertinença i identitat a la població de Penelles.

Per primera vegada i amb caràcter d’excepcionalitat, la Fundació Catalunya Cultura beneficiarà als 10 projectes finalistes amb programes de mentories i serveis de consultoria de prestigiosos professionals en àrees tan importants com el desenvolupament de públics, estratègia de comunicació, recerca de finançament o difusió a mitjans de comunicació. Aquest esforç dut a terme per part de la Fundació Catalunya Cultura té un valor estimat de 45.350 euros.

Els deu projectes finalistes, que es beneficiaran d’aquestes ajudes són Africa Moment, Art Singular, Aupa Strings, Cinema Lliure, Festival Flamengi, Festival Gargar de Murals i Art Rural, Horagai, Institute of the Arts Barcelona, i Núvol.

Festival Gargar de Penelles @Territoriscat

El Programa IMPULSA CULTURA

Es tracta d’un pla de formació, acompanyament i acceleració que la Fundació Catalunya Cultura ofereix anualment i de forma gratuïta a projectes culturals que tenen la seu o desenvolupen la seva activitat a Catalunya.

L’objectiu del Programa IMPULSA CULTURA d’enguany ha estat oferir als participants un pla de formació i acompanyament, proporcionant-los eines que els permetin analitzar i treballar tots aquells aspectes clau per optimitzar i impulsar el seu projecte i desenvolupant, conjuntament amb ells, la seva proposta de valor des d’una mirada 360º.

Any de pandèmia i esforç de recursos

Davant la situació extraordinària provocada per la pandèmia Covid-19, i amb la voluntat de contribuir socialment i ajudar al màxim de projectes culturals possibles, la Fundació Catalunya Cultura va acceptar de forma excepcional a tots els projectes culturals, un total de 60, que van presentar la seva candidatura per participar en la primera fase del Programa IMPULSA CULTURA 2020.

Festival Gargar de Penelles (4)

El Festival Gargar de Penelles obté el Premi Impulsa Cultura 2020
comentaris