El 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa comença a prendre forma amb Ignasi Blanch

La biblioteca visita el Saló del Còmic i Món Llibre per gastar una subvenció de 750 euros de la Generalitat

ignasi blanch 1 inteiror
photo_camera Blanch, habitual col·laborador del saló, pren enguany el relleu a Valentí Gubianas en l’elaboració del mural de benvinguda

L’il·lustrador Ignasi Blanch ha estat aquest cap de setmana a Mollerussa treballant en la creació del mural que vestirà la vidriera del Teatre L’Amistat i que serà la porta d’entrada al 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que tindrà lloc a Mollerussa des del 2 al 14 de maig.

Ignasi Blanch, habitual col·laborador del saló, pren enguany el relleu a Valentí Gubianas en l’elaboració del mural de benvinguda, que fa 32 metres d’amplada per 9 d’alçada, i que ha estat pintat a les instal·lacions del pavelló poliesportiu de La Salle, cedit per l’ocasió.

D'altra banda, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa ha rebut un total de 750 euros de subvenció per part del Servei de Biblioteques de la Generalitat per destinar-los a l’adquisició de llibres en el marc del 35è Saló del Còmic de Barcelona i també la 13a edició de Món Llibre, també a Barcelona. La de Mollerussa és una de les 5 biblioteques de Lleida que ha rebut una subvenció de 500 euros per comprar material al Saló del Còmic i una de les dues de les terres de Ponent que han estat beneficiades amb 250 euros per adquisicions a Món Llibre.món llibre texte

Alguns dels nous volums que es podran veure aviat als prestatges de la biblioteca fruit d’aquestes subvencions seran la novel·la gràfica Cisco: una guerra, un país, un hombre, del mollerussenc Josep Salvia, publicada sota el segell Evolution Cómics de la casa Panini. El còmic, basat en fets reals, s’inspira en Francisco, un veí de Torregrossa que als seus 103 anys és la memòria viva de la història del segle XX i a través del qual l’autor explica els conflictius anys de la Guerra Civil. Així mateix, a banda d’altres àlbums il·lustrats, els responsables de la biblioteca, Diana Solé i Josep Miquel Varea, també es van endur  Podries, de Joana Raspall amb il·lustracions originals fetes amb serigrafia d’Ignasi Blach.

Comentaris