Abraham Orriols trenca una llança pel periodisme d’històries en la presentació del seu llibre a la biblioteca

El periodista de TV3 parla sobre ‘La vida a les muntanyes’, on recull les converses compartides amb la pastora més vella de Catalunya

PRESENTACIÓ ABRAHAM ORRIOLS 1
photo_camera Presentació del llibre 'La vida a les muntanyes' del periodista de TV3 Abraham Orriols - Foto: Ajuntament de Mollerussa

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha acollit aquest dijous la presentació del llibre La vida a les muntanyes, del periodista de TV3 Abraham Orriols, fruit de les converses mantingudes amb Marina Vilalta, la pastora més vella de Catalunya amb 96 anys. Orriols va aprofitar la presentació del llibre per trencar una llança a favor de recuperar el periodisme d’històries i reconèixer així la tasca de gent anònima que permet explicar moltes altres coses.

El periodista ha estat acompanyat per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, invertint els papers entre entrevistat i entrevistador en una conversa que ha servit per posar damunt la taula el fet que la història de la Marina, Creu Sant Jordi 2022, no és només quedar-se a la realitat de Bruguera, el poble del Ripollès on viu al peu del Taga, sinó que és el reflex d’altres llocs i una defensa del món agrari. La reivindicació del llenguatge popular i la transferència de coneixement a través de la tradició oral i les cançons són també altres temes que aborda el llibre, la presentació del qual s’ha acompanyat amb una copa de vi Gotim Bru, gentilesa del Celler Castell del Remei.

Presentació de ‘Glitch’, premi Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, el 10 d’abril a L’Amistat

D’altra banda, el pròxim 10 d’abril a les 8 del vespre el Teatre L’Amistat acollirà la presentació del llibre Glitch, una paròdia de la deshumanització en la postmodernitat amb un rerefons on entra en joc la intel·ligència artificial i la robotització humana amb el qual l’escriptora Raquel Casas (Vilanova i la Geltrú) va guanyar el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa el 2023. L’autora estarà acompanyada de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la directora de Pagès editors, Eulàlia Pagès, i del filòleg Anton Not. 

Comentaris