Acord entre l'equip de govern i ERC per desplegar les obres del centre de Mollerussa

Els grups PDeCAT-Demòcrates i ERC signen un acord que ha de permetre decidir la composició de l'oficina tècnica que ha de planificar el desenvolupament dels projectes, de reforma de 10 carrers del centre de Mollerussa, el seguiment de la seva execució

Marc Solsona i Engelbert Montalà fan públic l'acord
photo_camera Marc Solsona i Engelbert Montalà fan públic l'acord

L'Equip de Govern (PDeCat-Demòcrates) i el grup d'ERC a l'Ajuntament de Mollerussa han fet públic aquest dimarts, l'acord de col·laboració que ha de permetre la planificació i el desenvolupament tècnic per a la reforma de 10 carrers del centre de la ciutat, que formen part de l'àmbit del Pla de Barris.

Plaça manuel Bertrand

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona i el portaveu d'ERC Engelbert Montalà han escenificat la seva voluntat de col·laborar en el desplegament d'aquest projecte urbanístic que haurà d'executar-se abans del 30 de juny del 2018, amb una inversió de 4,5 milions d'euros. Ambdós grups han centrat l'acord a consensuar la composició de l'oficina tècnica que ha de planificar el desenvolupament dels diferents projectes que suposaran la transformació del centre de la capital del Pla d'Urgell.

aquest acord posa de manifest la voluntat de col·laborar en un tema de ciutat, que supera estrictament la composició actual d'aquest ajuntament

Solsona ha indicat que s'ha recollit la voluntat expressada pel grup municipal principal de l'oposició per participar activament en la posada en marxa d'aquest Pla d'Inversió i desenvolupar el full de ruta de les diferents actuacions a desenvolupar. L'alcalde ha dit que aquest acord posa de manifest la voluntat de col·laborar en un tema de ciutat, que supera estrictament la composició actual d'aquest ajuntament i també contempla consensuar la definició de l'oficina tècnica.

Per la seva banda, Montalà, ha explicat que com a grup municipal aposten per millorar la mobilitat de la ciutadania i que la línia empresa per l'equip de govern està en sintonia amb aquesta inquietud, per la qual cosa com a principal grup de l'oposició ens pertoca allargar la mà perquè comptin amb nosaltres. No és un acord de govern sinó un suport puntual a una cosa que visualitzem de la mateixa manera i ens encaixa amb el nostre ideari de sortida, ha puntualitzat, i ha afegit que en un context de majoria absoluta de l'equip de govern és d'agrair que puguem anar junts en les coses en les quals estem d'acord.

aposten per millorar la mobilitat de la ciutadania i que la línia empresa per l'equip de govern està en sintonia amb aquesta inquietud, per la qual cosa com a principal grup de l'oposició ens pertoca allargar la mà perquè comptin amb nosaltres
 

A banda d'aquesta oficina tècnica, que estarà encapçalada pel cap dels Serveis Tècnics Municipals i 6 tècnics més que s'hi dedicaran a temps complet o parcial depenent de la funció de cadascú, es definirà també la comissió política de seguiment amb la participació de tots els grups polítics municipals, els quals van aprovar en Ple per unanimitat el Pla d'Inversions. Aquesta comissió política serà l'encarregada de vetllar pel compliment dels terminis plantejats i també del desenvolupament de les diferents fases del pla, que han estat definides per anualitats.

Car recordar que l'Ajuntament de Mollerussa ha programat per a la setmana del 20 al 26 de febrer (Territoris.cat del 17 de gener) la consulta popular que ha d’ajudar a decidir com s’ha de transformar el centre de la ciutat, en concret una part de l’àmbit contemplat en el Pla de Barris i que inclou les emblemàtiques places de l’Ajuntament, Major i de Manuel Bertrand. Hi estaran convocats a participar un total de 8.585 ciutadans empadronats a Mollerussa majors de 16 anys i també els titulars de les 155 activitats comercials que hi ha ubicades en la  zona d’actuació.

Comentaris