La V Jornada ACUDAM #disCAPACITAT sensibilitza els joves sobre la inclusió

Uns 1.600 joves de 20 centres de tot Catalunya han participat en streaming en la jornada que té com a objectiu sensibilitzar, trencar prejudicis i tabús sobre la "inclusió" de les persones amb discapacitat
photo_camera La jornada, organitzada per l'entitat del Pla d'Urgell, ha estat retransmesa gràcies als alumnes del CFGM Vídeo Discjòquei i So de la Salle Mollerussa des del Teatre L'Amistat

Maria Petit, Clara Vila i Marx Buxaderas conduïts per la periodista Rut Camí, han exposat les seves experiències de vida, compartit punts de vista sobre la situació actual del col·lectiu i també han reflexionat sobre la feina pendent per aconseguir la igualtat d'oportunitats per a  totes les persones.

Organitzada per l'entitat del Pla d'Urgell, ha estat retransmesa gràcies als alumnes del CFGM Vídeo Discjòquei i So de la Salle Mollerussa des del Teatre L'Amistat. S'ha convertit en una referent del sector que ja acumula prop de 8.000 participants entre les tres edicions online que s'han dut a terme. Una jornada dirigida als alumnes d'ESO, Batxillerat, FP i universitat. En aquesta edició ha comptat amb joves connectats des de Salt, Vilafranca del Penedès, Gandesa, Tarragona, Barcelona... entre altres. 

Maria Petit "esdeveniments com els d'avui fan que les persones puguin donar-li la volta, puguin trencar idees preconcebudes sobre les persones amb discapacitat"

Marx Buxaderas "nosaltres també tenim talent, tenim empenta, volem formar part d'una societat activa, ens volem moure, relacionar-nos com qualsevol altra persona".

Clara Vila "les persones amb discapacitat tenim drets com a tothom... gràcies a fer xerrades, fer vídeos... ens veuen com som i gràcies amb això tenim oportunitats perquè la gent ens conegui i canviï la seva opinió".

La jornada compta amb el suport d'Xtrategics, Romà Pro, La Salle Mollerussa, Dincat, l'Ajuntament de Mollerussa i el Departament d'Educació S.T de Lleida.

Comentaris