Albert Canadell guanyador del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 2020

Albert Canadell explica que ha escrit una obra de ficció amb la natura com a protagonista, la qual es complementa amb uns personatges humans contemporanis i antagònics que decideixen la utopia de viure en un barranc remot per refer les seves vides en un intent de redimir-se
 

Les Festes de Sant Isidori de Mollerussa no han renunciat a alguns dels actes més arrelats del programa habitual, i l'Ajuntament les ha adaptat a les circumstàncies que ha provocat l'epidèmia de coronavirus i el confinament. Avui s'hauria celebrat l'acte de lliurament del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, i el consistori de la capital del Pla d'Urgell no ha volgut que la ciutadania deixes de conèixer al guanyador i als implicats en la convocatòria. Per la qual cosa han enregistrat diversos vídeos que s'han pujat a les xarxes.

Lliurament del Premi de Novel·la Breeu Ciutat de MollerussaEl primer acte telemàtic en una trajectòria de trenta-dos anys, en la que s'ha donat a conèixer a l'escriptor Albert Canadell com a guanyador, per la novel·la titulada Rebrot de Bosc. Canadell, que ha hagut de competir amb 56 aspirants més - xifra record de la convocatòria mollerussenc- s'endurà els 5.000 euros de la dotació, corresponents a la primera edició de l'obra, que portarà a les llibreries Pagès Editors.

Albert Canadell compagina la seva tasca professional com a artesà joier amb l'escriptura i l'horticultura. L'autor explica que ha escrit una obra de ficció amb la natura com a protagonista, la qual es complementa amb uns personatges humans contemporanis i antagònics que decideixen la utopia de viure en un barranc remot per refer les seves vides en un intent de redimir-se.

A través d'uns descobriments arqueològics, la novel·la Rebrot de Bosc, vol reconstruir l'escena d'un clan del Neolític i deixa entreveure la condició de l'ésser humà del seu precari equilibri amb l'entorn, la seva vulnerabilitat i també la seva fortalesa.

Canadell, assegura que ha volgut il·luminar un debat existencial referent a la possibilitat de construir un model de convivència diferent

El jurat ha atorgat l'accèssit, dotat amb 1.000 euros, és Àngels Blasco, per l'obra Amics, relacions i secrets. Blasco, graduada a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, és membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i de l'Associació Catalana de Ciència-ficció i Fantasia.

El president del jurat, l'escriptor Josep Borrell, ha destacat que el text guanyador és original en la temàtica amb un argument complex, el qual planteja la dialèctica entre raó i instint, entre el drama i l'humor, entre el mite i la desmitificació sobretot pensant en la història de l'evolució humana.

Comentaris