El Centre d’Immersió Audiovisual de Vila-sana acull la visita dels alumnes de l’INS Manuel de Montsuar

Visita dels alumnes del INS Manuel de Monstuar al CIM Vila-sana
photo_camera Visita dels alumnes del INS Manuel de Monstuar al CIM Vila-sana

El Centre d'Immersió Audiovisual (CIM) de Vila-sana va acollir ahir la visita dels alumnes de l’institut Manuel de Montsuar de Lleida que van anar a conèixer l’avançada tecnologia emprada en aquest centre.

El CIM Vila-sana és un espai concebut per proporcionar experiències audiovisuals immersives. Disposa d'una pantalla corba de 10 metres de llargada per 2 d'alçada que abasta un arc de circumferència de 90º. La pantalla està feta amb mides antropomètriques, és a dir, la seva relació de mida amb una persona provoca un efecte d'identificació espacial. La sala de projeccions està dotada d'un sistema d'àudio evolvent Sorround que proveeix de so 360º i recrea la sensació de distància de les fonts sonores de la realitat.

S’ha produït una pel·lícula per aquest format de projecció, La pel·lícula de l’Estany. És una producció audiovisual de 14 minuts filmada en 4K amb una banda sonora creada a mesura que acompanya a l’espectador en un viatge que el submergeix en el paisatge de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, fent valdre la riquesa de l’ecosistema de l’estany.

Comentaris