La tercera edició del Concurs de Textos Teatrals per a Espectacles de Petit Format tindrà una doració económica de 5.000 euros

Estrena de l'obra Desgana, de Roger Pou, guanyadora de la primera edició del concurs 1
photo_camera Estrena de l'obra Desgana, de Roger Pou, guanyadora de la primera edició del concurs

Arriba la tercera edició del Concurs de Textos Teatrals per a Espectacles de Petit Format. L'institut d'Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimarts 23 d'octubre la presentació del certamen, organitzat per Saó de Ponent Mollerussa amb el suport de l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell. Aquest any, la dotació del premi passa a ser de 1.000 euros a 5.000, tot gràcies a la incorporació al projecte de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Imatge de l'acte de presentació de la tercera edició del Concurs de Textos Teatrals per a Espectacles de Petit Format portadaLa presentació ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol; de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; i de Cristina Simón i Jaume Jovells, representants de l’organització. Rosa Pujol, ha repassat els canvis que s’han produït durant els darrers anys en la política d’aposta cultural de l’IEI a les Terres de Lleida repassant i ha destacat que des del 2015 s’ha donat més suport a projectes que es fan pel territori i des del territori, moment en què s'haurien deixat de convocar alguns premis (per exemple, Les Tal·lúries, el premi de fotografia Ton Sirera, el premi de divulgació científica o el premi Humbert Torres) per donar pas a altres projectes, com ara LARVA-Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de l’IEI, el Cicle de cinema Gaudí al territori o el concurs que avui s’ha presentat.

L'any que ve, el concurs ampliarà el seu radi d'acció a tota la plana de Lleida, segons ha exposat Rosa Pujol

Tot plegat amb l'objectiu de fer una aposta transversal, compacta i equilibrada que permeti promocionar la cultura i donar l’oportunitat a nous creadors, en molts casos desconeguts per al gran públic, a presentar els seus treballs.

Marc Solsona ha expressat la seva satisfacció per l’aliança amb l’IEI, al qual ha agraït que, malgrat acollir els premis sota el seu paraigua, permeti que els guardons se segueixin lliurant a Mollerussa.Una circumstància que, segons l’alcalde, permet que, malgrat que el concurs traspassi l’àmbit de la zona, el fet cultural que va lligat amb ell segueix arrelat al territori d’on prové i se l’identifiqui com a tal.

L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc al març de l'any que ve

El Concurs de Textos Teatrals per a Espectacles de Petit Format

Saó de Ponent és una entitat sense ànim de lucre amb seu a Mollerussa, on des de fa quatre anys treballa per promoure i promocionar la cultura, en especial tot allò que fa referència a escriure/descriure el territori. L’entitat assumeix com a objectius principals investigar sobre la identitat cultural col·lectiva del territori en clau de passat, de present i de futur i prioritzar aquelles expressions artístiques que donin valor a la comunitat i que visibilitzin la qualitat del treball que es produeix en aquesta part de les terres de Ponent.

Imatge de l'acte de presentació de la tercera edició del Concurs de Textos Teatrals per a Espectacles de Petit Format interiorEn aquest sentit, el Concurs de Textos Teatrals per a Espectacles de Petit Format es va convocar per primer cop l’any 2016 amb la implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i que va recaure en Roger Pou, d’Arenys de Mar, amb el text titulat Desgana. L’any 2017 el premi va ser per a Eva Moreno Bosch, de Molins de Rei, amb Absències.

Les bases, el jurat i el premi

Les obres han de ser inèdites, en català i no representades ni premiades amb anterioritat. La temàtica serà lliure i amb un màxim de quatre intèrprets, i hauran de fer al·lusió directa o indirecta al Pla d’Urgell, un àmbit que l’any vinent s’estendrà a tota la plana de Lleida. La data límit per presentar els originals és el 28 de febrer del 2019.

L'obra guanyadora serà editada per Pagès Editors i serà també representada

A més d’endur-se el premi de 5.000 euros, l’obra guanyadora serà editada per Pagès Editors dins la col·lecció Teatre de Butxaca i representada. El jurat estarà format per la llibretera Núria Dalmases, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells i els filòlegs Anton Not i Alba Pla. El veredicte es farà públic el 29 de març del 2019.

Comentaris