Els cavalls fan la funció de manteniment del canyissar de depuració de l'Estany

El cavall ha estat traslladat des del parc del Delta de l'Ebre gràcies al finançament aconseguit en la caminada popular que va organitzar l'associació La Boira Turística de Ponent

Els joves que participen en la Setmana Natural reben al cavall 'Boira'
photo_camera Els joves que participen en la Setmana Natural reben al cavall 'Boira'

Boira és el nom del cavall que s'ha alliberat aquest dimecres en el canyissar de depuració de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, un nou exemplar de la Camarga que s'afegeix als dos que es troben des del 2009 en aquest indret del parc natural i que fan la funció de manteniment de la zona per on entra l'aigua a la llacuna.

Irene barón i Roger Tutusaus de la Boira Turística de PonentIgual que els dos anteriors, aquest cavall l'ha cedit el Parc Natural del Delta de l'Ebre i el trasllat ha sigut possible gràcies al finançament aconseguit amb les aportacions de la caminada popular, que va organitzar l'associació La Boira Turística de Ponent, el passat mes de gener. Per aquest motiu el cavall s'ha batejat amb el nom de Boira.

Els cavalls de la Camarga són una varietat adaptada a les zones humides, i fan les tasques de reguladors naturals de la vegetació, i amb el seu pas obren espais que permet l'adaptació de les aus i els invertebrats. El canyissar és una superfície de 4,5 hectàrees que actua com a filtre natural de l'aigua que entra a la bassa de l'Estany.

El president del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana Josep maria Huguet, ha explicat, que al marge de la tasca de regulació natural del canyissar, els cavalls de la Camarga suposen un element d'atracció turística per als visitants, ja que es poden veure des del camí perimetral que dóna el tom a la llacuna.

Cavall de la Camarga a l'EstanyPer la seva banda la presidenta de l'associació La Boira Turística de Ponent, Irene Barón, ha mostrat la seva satisfacció pel fet de poder veure aquest cavall en el parc natural després d'haver-ne finançat el trasllat, amb els 400 euros que es van recollir en la segona Ruta de la Boira. Els diners també serviran per pagar l'alimentació dels cavalls en els mesos d'hivern, que és quan el canyissar està sec i cal aportar un complement alimentari als animals.

Barón a afegit que l'entitat que presideix, té previst organitzar una festa en les pròximes setmanes, per tal de batejar al nou exemplar. Un acte al qual es convidaran a totes les persones que van contribuir amb l'acció solidària.

.

Comentaris