Autotrac continua liderant el mercat del vehïcle usat 

La secretaria general d’Empresa i Coneixement, Marta Felip inaugura la Fira Autotrac
photo_camera La secretària general d’Empresa i Coneixement, Marta Felip, en la inauguració de la Fira Autotrac.

Sorteig del Premi de 3.000 euros entre els compradors d'un cotxe a la fira AutotracNou rècord per a la fira d’Autotrac de Mollerussa amb 2.195.719 d'euros en vendes de cotxe d’ocasió, una xifra històrica pel certamen, que suposa sobrepassar per segona vegada la barrera dels dos milions d’euros en volum de negoci pel que fa al sector automobilístic. La primera va ser l’any passat, amb 2.002.005 euros.

Així ho ha posat de manifest aquest dimarts el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, acompanyat per l’alcalde de la ciutat i president de l’ens firal, Marc Solsona, en una roda de premsa amb motiu del tancament de la passada fira Autotrac, celebrada del 12 al 14 d’abril.
L’alcalde ha recordat que entre les dues fires que s’han realitzat ja enguany on el sector automobilístic és present –Fira de Sant Josep i l’Autotrac–, i a falta encara de celebrar l'Autotardor a l'octubre, la suma del volum de negoci assolit per totes dues se situa en 9,8 milions d'euros:

Estem en disposició de superar el rècord històric de vendes i de volum de negoci a les tres fires

La millor marca anual es va registrar el 2017 amb 11,2 milions d'euros. Per superar aquest rècord caldria que el tancament en vendes de cotxes d’ocasió de l’Autotardor estigués per sobre dels 1.469.512 euros, una xifra que es veu factible des de l’ens firal, ja que l’obtinguda en les tres darreres edicions ha estat superior.

Sector automoció de la Fira Autotrac de MollerussaSegons Segarra, el motiu que ha fet que enguany s’assoleixi l’import històric més elevat ha estat la pujada de la mitja de preu dels automòbils venuts, situant-se en 15.354 euros i superant així en més d’un 10% l’anterior millor registre de 13.902 € establert l’any passat.

D’altra banda, l’augment de volum de negoci queda reflectit també en els preus dels cotxes venuts per franges, destacant enguany l’increment de vendes en automòbils amb preus més cars, sobretot entre els 18.000 i els 35.000 euros, mentre que baixa el percentatge de vendes en vehicles amb preus inferiors als 18.000 euros.

El cotxe més car venut va tenir un preu de  35.950 euros, mentre que el més econòmic va tenir un preu de 700 euros

Pel que fa a la distribució de les vendes, Segarra ha volgut incidir en la influència del certamen també per a les comarques de Tarragona, Barcelona i de la Franja. Desglossat, la procedència va ser del 19% de Mollerussa, un 14% d’altres poblacions de la comarca del Pla d’Urgell, un 9% de Lleida ciutat, un 43% d’altres poblacions lleidatanes i un 15% de fora (5% de Barcelona, 5% de Tarragona i 5% de fora de Catalunya), entre aquestes a visitants procedents diferents punts d’Osca, Saragossa o València.

D’altra banda, aquest matí s’ha portat a terme també el sorteig davant notari del Premi de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe d’ocasió en el marc de l’Autotrac, premi que ha recaigut en Marcel Farré, de Tornabous, per la seva compra d’un Renault Kangoo a l’expositor Teauto de Tàrrega.

El premi té com a objectiu incentivar la venda dins el mateix certamen i està patrocinat per Fira de Mollerussa juntament amb els expositors participants en la fira

Comentaris