Batudes per controlar l'augment de conills a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Agents Rurals i  caçadors de la Societat d’Ivars efectuen sortides des del febrer en una superfície d'unes 25 hectàrees

El nombre de conills ha augmentat en els darrers anys
photo_camera El nombre de conills ha augmentat en els darrers anys

Agents rurals i caçadors d’Ivars d'Urgell realitzen batudes a l'Estany d'Ivars i Vila-sana davant l'increment de la població de conills a la zona.

Segons ha confirmat el Consorci de l’Estany d’Ivars, aquesta entitat va sol·licitar al passat mes de febrer al Departament d’Agricultura Ramaderia Pesca i Medi Natural una autorització especial per tal que tant els Agents Rurals com la Societat de Caçadors d’Ivars portessin a terme batudes de control davant  l'augment de conills en moltes zones agrícoles de la plana de Lleida.

Prioritzen les zones de major densitat i la seva proximitat a finques

Des de llavors que efectius dels agents rurals i els caçadors efectuen batudes en una superfície aproximada d’unes 25-30 hectàrees, prioritzen les zones de major densitat i la seva proximitat a finques.

El conill és una espècie presa de molts depredadors i habitualment les seves poblacions s’autorregulen. D’altra banda, sovint pateixen malalties que provoquen descensos importants, si bé  fa uns quants anys que els brots d’aquestes malalties són lleugers i el nombre de conills ha anat augmentant.

Comentaris