Bea Talegón critica en el Dia Internacional de les Dones l’ús interessat del feminisme en la política

Homenatge a les associades de l'Albada de la quinta del 1938
photo_camera Homenatge a les associades de l'Albada de la quinta del 1938

La periodista i activista Bea Talegón ha criticat avui a Mollerussa l’ús interessat electoralista que es fa del feminisme per part d’alguns partits polítics. Ho ha fet durant la conferència que, sota el títol Dona i República, ha realitzat en un Teatre L’Amistat ple de gom a gom en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones, organitzada per l’Ajuntament de Mollerussa en col·laboració amb l'Associació de Dones l’Albada.

La periodista i activista Bea Talegón, participa en el 8M a MollerussaTalegón ha afirmat que hi ha molts tipus de feminismes i que no estan sent explicats a la societat, cosa que per ella és un gran error.  La periodista ha afirmat que hi ha moltes maneres de defensar el feminisme però que sempre s’ha de fer des del coneixement i ha confiat que la nova república que es treballa per a Catalunya ha de reconèixer plenament els drets de les dones. Si nosaltres (les dones) hi som, tots hi serem, ha conclòs.

Falta criteri dels polítics en els actuals debats sobre temes com la prostitució o la gestació subrogada 

 Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha tancat els parlaments, ha assegurat que mai com ara havíem tingut tanta legislació defensant els drets de les dones però que també mai com ara havíem tingut una sensació tant poc garantista d’aquesta legislació. Per això, ha animat a seguir tenint una actitud de rebel·lia deixant enrere la passivitat.

No podem fer autocomplaença amb el que hem obtingut sinó que hem de seguir despertant consciències

Lectura de poemes en el Dia Internacional de la Dona a MollerussaA banda de l’alcalde i la conferenciant també han dit unes paraules la presidenta de l’Albada, Tere Grañó; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, i Carme Castelló, coordinadora de la Representació Territorial de l’Institut Català de les Dones a Lleida.

En el transcurs de la celebració també s’ha homenatjat a set sòcies de l’Albada nascudes al 1938. L’acte ha comptat també amb l’actuació de la Coral Ressò de l’Albada que ha fet un repàs històric per cançons emblemàtiques en les que les dones són protagonistes acabant amb el Cant de lluita de Roba Estesa.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement