Bell-lloc comença a utilitzar el vinagre blanc com a herbicida

Centre de Serveis Socials de Bell-lloc
photo_camera Imatge d'una de les zones verdes del municipi de Bell-lloc

L'Ajuntament de Bell-lloc va decidir el passat mes de maig, deixar d'utilitzar el producte químic anomenant Glifosat de manera immediata a dins del nucli urbà, i substituir-lo pel vinagre blanc -àcid acètic-, un producte natural utilitzat en l'agricultura ecològica. L'àcid acètic que ja s'està utilitzant en carrers, places i parcs del poble, té una concentració del 20% enfront del 5% del vinagre d'ús domèstic. L'àcid acètic al 20% és un producte ecològic i biodegradable que s'està utilitzant com a herbicida de contacte.

A més del seu ús com a herbicida de contacte, altres propietats del vinagre blanc d'alcohol pur (àcid acètic al 20%) són la neteja dels sistemes d'irrigació, descalcificant de les conduccions en degotejos, la desincrustació de les precipitacions calcàries en els goters a més de funcionar com a desinfectant de sòl i substrat, és acaricida i fungicida natural.

La UE, mitjançant la directiva marc per a un ús sostenible dels fitosanitaris (herbicides i plaguicides), insta a les diferents administracions al fet que vetllin perquè es minimitzi o es prohibeixi el seu ús en zones específiques

Aquesta mesura s'emmarca dins de l'aposta de l'Ajuntament per la prohibició de l'ús del glifosat a dins del nucli urbà del municipi i per la substitució per altres productes o tècniques de control en aquells llocs d'elevada utilització ciutadana com són parcs, places i carrers. L'Ajuntament de Bell-lloc ha primat la salut pública davant de l'efectivitat d'aquest producte. Aquest canvi en la gestió de les males herbes comporta un augment de les hores dedicades, ja que la tasca ha de ser més constant que amb la utilització de productes químics tòxics. A més, la UE, mitjançant la directiva marc per a un ús sostenible dels fitosanitaris (herbicides i plaguicides), insta a les diferents administracions al fet que vetllin perquè es minimitzi o es prohibeixi el seu ús en zones específiques.. Entre aquestes zones, es troben els espais utilitzats pel públic en general, o per grups vulnerables, com els parcs, jardins públics, camps d'esports i àrees d'esbarjo, recintes escolars i camps de joc i els espais propers als centres d'assistència sanitària.

.

Comentaris