Bell-lloc troba una imatge del moment en què l’aviació italiana bombardejava el poble

Bombardeig de l'aviació italiana al municipi de Bell-lloc 27 de novembre del 1938
photo_camera Bombardeig de l'aviació italiana al municipi de Bell-lloc 27 de novembre del 1938

Un veí de Bell-lloc va trobar circumstancialment una imatge inèdita del moment en què es va produir el bombardeig del municipi, durant la contesa civil espanyola.

La fotografia la va localitzar en el Museo Storico dell'Aeronautica Militare a Vigna di Valle a Roma. La instantània es va prendre des de l'aparell de l'Aviazione Legionaris 111° Stormo, a 3.700 peus d'alçada, segons certifica un document que acompanya a la imatge.

Document que acredita el bombardeig sobre Bell-llocSegons l'alcalde de Bell-lloc, Carles Palau, el consistori es posarà en contacte amb els responsables del museu per tal d'aconseguir els negatius originals i poder fer una ampliació de la fotografia per poder-la conservar a l'Ajuntament.

Bell-lloc commemora els vuitanta anys del fet tràgic en el qual van morir més de setanta persones i va causar un gran nombre de destrosses, el 27 de novembre del 1938

S'han organitzat diversos actes, que van començar el passat 10 de novembre amb un recorregut amb BTT pels escenaris de la Guerra Civil. Una iniciativa impulsada pel Club Alpí Bell-lloc. Els participants van visitar els Búnquers del tossal de Moradilla dels Alamús, els Tossal dels Morts i de la Nora d'Alcoletge, refugis Antiaeris, Trinxeres, el Centre d'Interpretació d'Alcoletge i la Sala Cultural Macià Polo Verdú, conduits per l'historiador David Sancho.

Sortida BTT 80 any bombardeig de Bell-lloc 1Continuaran el dia 25 de novembre amb la descoberta d'una placa commemorativa a l'entrada del Parc Municipal, un acte que tindrà lloc a les 4 de la tarda, la mateixa hora que es va produir el bombardeig l'any 1938. 

El dia 27 de novembre, tindrà lloc la xerrada del Doctor en Història contemporània, Josep Rubió Sobrepere, que parlarà de les conseqüències i el perquè els pobles de la demarcació de Lleida foren bombardejats i com han marcat la vida aquests fets. L'acte tindrà lloc a les vuit del vespre a la Sal multifuncional de Bell-lloc.

Comentaris