Bellvís regula la conservació d’espais de valor natural i mediambiental

La modificació aprovada per l'Ajuntament de Bellvís, feia referència a la banqueta de la Tercera Séquia del Canal d'Urgell, la llera del Riu Corb i un ampli espai de la zona del Tossal Roig

Banqueta al municipi del Poal
photo_camera Obres de recobriment en la Tercera Séquia al terme de Bellvís

L'Ajuntament de Bellvís va aprovar en la sessió Plenària del passat 9 de febrer, modificar les Normes Subsidiàries del planejament urbanístic municipal, amb l'objectiu de regular i conservar el sol i espais de valor natural i mediambiental.

La modificació feia referència a la banqueta de la Tercera Séquia del Canal d'Urgell, la llera del Riu Corb i un ampli espai de la zona del Tossal Roig. Amb aquesta preservació el consistori vol disposar d'una normativa que reguli la compatibilitat de l'activitat agrícola i ramadera amb l'entorn natural, i fer incidència en la regulació de la tala d'arbres per preservar aquests espais d'interès local.

Segons l'alcalde de Bellvís Joan Talarn, aquesta normativa no vol ser una eina estricta i hermètica, sinó una base per definir els espais que el municipi considera de valor natural. En aquest sentit Talarn ha afegit que la Comunitat de Regants, començarà pròximament a plantar els arbres en la zona de la Tercera Séquia, en la que es van arrancar, com a conseqüència de les obres de canalització.

Comentaris