L'ampliació de l'horari de la biblioteca de Mollerussa va incrementar els usuaris del 2016 en gairebé un 20%

L’equipament impulsa la creació d’un grup d’usuaris voluntaris per avaluar les prestacions i afavorir-ne millores

Mollerussa balanç Biblioteca interior
photo_camera L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, juntament amb el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i els responsables de la biblioteca

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa va registrar el 2016 un increment del 19,5% d’usuaris respecte a l’any anterior registrant un total de 86.041 visites. Aquest increment està motivat principalment per la modificació de l’horari d’apertura que es va posar en marxa a principis de l’any i que va suposar passar d’obrir 33 hores a la setmana a fer-ho 49. A això cal sumar el fet que aquest equipament, que ha esdevingut un dels eixos de la programació cultural del consistori, ha obert un total de 60 hores fora de l’horari establert per tal d’acollir diferents activitats com presentacions de llibres o tallers, entre altres.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, juntament amb el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i els responsables de la biblioteca, han fet públiques aquest dimarts aquestes dades, alhora que han fet un repàs de la memòria i han anunciat nous reptes emmarcats en el Pla Estratègic 2016-2020, com la creació d’un grup d’usuaris voluntaris per tal que participin en l’avaluació contínua de les prestacions que ofereix el centre i així es puguin afavorir millores adaptades a les necessitats de públic. El grup estarà format per entre 5 i 10 usuaris, que podran ser renovats cada any i on hi hagi representativitat plural d’edats i de gènere i també de la comarca. L’objectiu és definir aquest grup d’autoavaluació, pioner a les terres de Lleida, per tal de començar a treballar a l’octubre. 

S'han fet 400 altes noves i actualment hi ha 9.551 carnets en vigor

Retornant a la memòria i pel que fa al tipus de públic, els adults han suposat el 55% de les visites mentre que el 45% restant han estat infants. Pel que fa a l’atenció a distància ha tingut un increment de 1.177 consultes.

Quant a les dades de préstec, s’han fet 400 altes noves de manera que actualment hi ha 9.551 carnets en vigor.  Pel que fa a les activitats, se n’han organitzat un total de 384 a les quals han assistit més de 19.000 persones, la meitat dels quals ha estat públic infantil. Cal assenyalar, en aquest sentit, que per fer-les possibles s’ha comptat amb 45 col·laboradors externs siguin públics o privats.

Comentaris