La biblioteca de Mollerussa programa tallers d'intercanvis d'experiències per a famílies amb nadons

En total es faran sis tallers entre els mesos de març i abril i dins el programa 'Créixer en família'

biblioteca mollerussa interior
photo_camera Imatge de la sala infantil de l'equipament de Mollerussa

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa acollirà durant els mesos de març i abril sis tallers del programa Créixer en família, impulsat pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat amb l’objectiu d’oferir a les famílies, en aquest cas amb nadons de fins a 3 anys, eines per reflexionar i intercanviar experiències al voltant de l’educació dels seus fills.

L’afecte, l’autoestima, l’autoritat, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure o el paper educatiu de l’escola seran algunes de les temàtiques generals que s’aniran desenvolupant en les sis sessions de dues hores, de 10 a 12 del matí, que s’han programat i que estaran guiades per un professional que orientarà i reforçarà en la criança positiva dels seus nadons.

La primera sessió el dia 7 de març abordarà reflexions entorn de les necessitats de vinculació afectiva i les estratègies per establir una relació de qualitat amb el fill o filla. La seguirà la sessió del 14 de març amb temes com l'autonomia, l'autoritat i l'afecte com a elements bàsics per establir unes relacions de qualitat. La sessió del dia 21 de març servirà a les famílies per reconèixer les seves emocions davant les conductes d’oposició dels fills i filles mentre que la del 28 de març tindrà com a objectiu l'anàlisi de com afrontar totes les possibilitats de les activitats quotidianes i quins són els aprenentatges que s'hi poden vincular.

Pel que fa a les sessions previstes el mes d’abril, la del dia 4 donarà eines sobre com l'adult pot generar situacions i activitats d'aprenentatge enriquidores per a les criatures a partir del joc mentre que la del 18 d’abril girarà al voltant d'una temàtica que les famílies que participin en el cicle de tallers hauran escollit prèviament entre les opcions següents: Primers auxilis domèstics, Jugant s'aprèn a viure o La prevenció de les relacions abusives.

Comentaris