Cap de Setmana de disbauxa al Pla d'Urgell amb la festa del Carnestoltes

Miralcamp celebra la tradicional festa de la cassola en el marc del carnestoltes, convocant més de 900 persones de la comarca.

Els petits, protagonistes de la Festa del Carnestoltes de Vila-sana.
photo_camera Els petits, protagonistes de la Festa del Carnestoltes de Vila-sana.

Aquest dissabte la comarca del Pla d'Urgell es va transformar en escenari de la festa i la disbauxa amb la celebració del carnestoltes. Una tradició que inhibeix a petits i grans, que sota la disfressa fan d'aquest dia una festa de participació i convivència ciutadana.

Les millors fotografies de la Rua de carnestoltes de Mollerussa, podeu accedir a l'àlbum, en aquest enllaç.

Les millors fotografies de la Festa del carnestoltes al Pla d'Urgell, podeu accedir a l'àlbum, en aquest enllaç.

Començant per la capital, Mollerussa, que va treure al carrer a més de 1.600 persones que acompanyaven a una quinzena de carrosses, que van recórrer els carrers de la ciutat i que va acabar un sopar en el recinte firal amb més de 1.300 participants.

Miralcamp va compaginar el Carnestoltes amb la festa de la cassola, una convocatòria anual que reuneix a veïns i convidats de la comarca, entre ells els alcaldes i president de la Diputació Joan Reñé. Una festa que va reunir a més de 900 persones i que s'iniciava el dissabte amb el concert de Lax'n Busto i l'espectacle infantil.

Vila-sana per la seva banda també convocava a la ciutadania a la festa, amb una important resposta per part del veïnat i de les entitats que van participar amb diferents actes aprofitant la participació.

El Poal iniciava la celebració divendres, amb la Rua del jovent, que van aprofitar la ben entesa festiva per dur a terme una acció solidaria en benefici del Banc d'Aliments. La celebració es completava amb el sopar a la Sala del Casal. El dissabte es va despertar amb xocolata popular, i cercavila de disfresses i dinar popular, amb la degustació de les tradicionals orelletes i el ball amb el sorteig de la Fatada.

Bellvís també convocava als veïns en la festa amb una gran participació tant pel que fa a la rua com en la celebració en el pavelló poliesportiu. Centenars de persones disfressades i les colles que van animar una gran diada.

Comentaris